Sahte içkiden zehirlenen 9 kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da metil alkolden etkilenen 9 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine düzenlenen operasyonda, sahte içki ürettiği, temin ettiği ve sattığı iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı.

Sahte içkiden zehirlenen 9 kişi hayatını kaybetti

Alınan bilgiye göre, alkol zehirlenmesi nedeniyle Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ercan Tümey, 22.00 sıralarında hayatını kaybetti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin söz konusu ölüm üzerine, Adli Tıp Kurumu ile irtibata geçti ve son 3 günde, Tümey’in dışında 8 şüpheli ölümün daha metil alkolden kaynaklandığını tespit etti.

Metil alkolden etkilenen Serdar Milyoner, Serhan Kayaer, Orhan Kutukız, Naci Çiftçi, Reis Gezer, Mustafa Mekik, Yılmaz Aydın ve kimliği belirlenemeyen 45-50 yaşlarında bir erkeğin de hayatını kaybettiği saptandı.

Bunun üzerine, Küçükçekmece, Esenler, Bağcılar ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde operasyon düzenlendi. Sahte içki ürettiği, temin ettiği ve sattığı iddiasıyla V.O, E.O, İ.K, H.B, E.T, M.Y, İ.B, M.Ş, İ.A, S.Y, N.B, M.K, A.K, S.K. ve A.K. gözaltına alındı. Bu şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, alkol imalatında kullanılan düzenekler ve çok sayıda sahte içki ele geçirildi. 

Yetkililer, çok sayıda sahte içkinin piyasaya sürülmüş olabileceğini belirterek, vatandaşları, şüphe duydukları içkileri tüketmemesi konusunda uyardı.

Sağlık Bakanlığı: 7 hastanın hayati tehlikesi var

Öte yandan, Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise 18 Ekim’den bu yana hastanelere müracaat eden 47 kişinin, alkol zehirlenmesinden etkilendiği ve bu kişilerden 6’sının hayatını kaybettiği belirtildi.

Tedavisi devam eden 23 hastadan 7’sinin hayati tehlikesi bulunduğu bildirilen açıklamada, hastalardan alınan numunelerın incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderildiği kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X