Sahte paraya dikkat!

Ekipler, yılbaşına sayılı günler kala bir yandan sahte içki, diğer yandan da sahte paraya karşı mücadele veriyor.

Sahte paraya dikkat!

OKTAY KAYALAR

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, yeni yıl için geri sayımın başladığı bu günlerde esnafı uyarıyor. Polis, yaklaşan yılbaşıyla birlikte çarşı pazardaki canlılığın bazı fırsatçıların işine geldiğini belirterek, ‘Özellikle sahte para konusuna çok dikkat edilmeli’ dedi. 

Sahtecilerin çarşı ve pazarlarda kalabalıktan yararlanıp sayılarının artabileceğine dikkat çeken yetkililer, ‘Esnafımızı sahtecilerin tuzağına düşmemeleri için zaten bilgilendiriyoruz. Yine de, çok dikkatli olsunlar. Şayet ellerine sahte bir banknot geçerse bunu kişiye geri vermesinler. Hemen 155 polis imdat hattını ararlarsa şebekenin veya büyük bir olayın faillerinin ortaya çıkarılmasına yardımcı olurlar’ şeklinde konuştu.

Sahte paranın yanı sıra vatandaşları sahte içkiye karşı da çok dikkatli olmalarını isteyen polis, ‘Bilmediğiniz marka veya tanımadığınız kişilerden ucuz içki almayın’ dedi.

Tedbirler arttırıldı

 

Çarşı pazardaki hareketlilik üzerine, emniyet müdürlüğü güvenlik tedbirlerini arttırdı. Ekiplere takviye yapılırken, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçmek için polis adeta kuş uçurtmuyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X