Sahte polislerden milyonluk vurgun

Resmi kayıtlara göre kent merkezinde geçen yıl 328 kişi telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu.

Sahte polislerden milyonluk vurgun

OKTAY KAYALAR

 

1,5 milyon lira paranın yanı sıra binlerce döviz ve çok miktarda altın eriyip buhar olurken, 1 milyon liranın ise dolandırıcıların eline geçmesi son anda önlendi.

 

Kendilerini telefonda sahte polis, asker ve savcı olarak tanıtanlar, Bursa’da geride bıraktığımız 2015 yılında 328 kişiden toplam 1 milyon 656 bin lira haksız kazanç elde etti. Genellikle vatandaşları ‘terör örgütü’ yalanıyla korkutan dolandırıcılar, tuzağa düşürdükleri kişilerden nakit paranın yanı sıra binlerce liralık da altın ve dövizi alarak büyük servet sahibi oldu.

Tüm uyarılara rağmen oyuna gelenlerden bazıları yakalanma korkusu yaşayan uyanıkların isteği doğrultusunda parayı ağaç dipleri ve çöp kutularına kendi eliyle bırakırken, kimileri de bankaya giderek verilen hesaba yatırdı.

328 kişinin polis merkezine yaptıkları şikayetin ardından gerçekletirilen operasyonlarda ise 64 kişi yakalanırken bunlardan 51’i tutuklanıp cezaevine konuldu. Polis, tuzağa düşmek üzere olan 306 kişiyle ise anında irtibat kurup 980 bin lira paranın dolandırıcıların verdiği hesaba yatırılmasını önledi.  

 

SAHTE POLİSLERİ ZENGİN ETTİK

İşte bir yılda gidenler:

1 milyon 656 TL, 

25 bin 641 EURO

65 bin 320 ABD Doları

106 altın bilezik

146 Cumhuriyet altını

133 çeyrek altın

7 yüzük 

4 küpe, 

15 kolye,

7  takı seti

3 büyük altın

3 yarım altın

6 reşat altını, 

1 adet 10’u bir yerde

1 adet beşi bir yerde 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X