Sahte polisten sonra şimdi de sahte müteahhit

Bursa’da sahte polislere bir de sahte müteahhit eklendi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık şube ekipleri Bursa’da yaptığı operasyonda üç çalıntı cep telefonu ve toplamda 50 bin liralık vurgun yapan dolandırıcıları yakaladı.

Sahte polisten sonra şimdi de sahte müteahhit

Hakan GÖNÜL/OLAY

Daha önceden de benzer suçlara bulaşmış olan iki kişi, sabah saatlerinde Bursa İl Emniyet Müdürlüğündeki ifadeleri sonucu adliyeye sevk edildi.  Kendini müteahhit olarak tanıtan Mesut A. (22),  özellikle iş arayan kadınları, onlara iş verme bahanesiyle çağırıp ellerindeki cep telefonu ile bir yeri araması gerektiğini söyleyip alıp kaçıyordu.

Son olarak bir mağdurun ifadesini göz önünde bulunduran polisin yaptığı araştırma sonucu Mesut A. kısa sürede yakalandı. Diğer sanık Şeref D. (31) ise daha önceden ellerinde tüm bilgileri olan kişilerin arasından rastgele olarak aradıkları ve o sırada Tokat ilinde bulunan mağduru, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ne bağlı olduğu ve eğer gerekli olan parayı vermezse tutuklanacağı şeklinde tehdit etti.  Sonrasında müşteki  50 bin liralık parayı dolandırıcıların vermiş oldukları hesaba aktarması sonucu YAN-DOL ekiplerinin yaptığı araştırma ve takibi üzerine yakalandı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri, vatandaşları bu tarz durumlarda telefonu direkt kapatarak polisi aramaları ve bu oyuna düşmemeleri konusunda uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X