Sahte savcının oyunundan taksici kurtardı!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, savcı olduklarını söyleyerek bir vatandaşı dolandırmak isteyen 3 şüpheli, uyanık taksicinin ihbarı üzerine, adliye önünde pusuda bekleyen polisin nefes kesen operasyonuyla yakalandı.

Sahte savcının oyunundan taksici kurtardı!

Edinilen bilgiye göre, Gemlik ilçesinde ikamet eden işçi emeklisi A.Ç.’yi (55) arayan kimliği belirsiz bir kişi, kendisini savcı olarak tanıttı. Banka bilgilerinin terör örgütü üyelerinin eline geçtiğini, kendilerinin de şüphelileri yakalamak için operasyon yapacaklarını belirten sözde savcı, A.Ç.’nin bütün para ve altınlarını hemen adliyeye getirmesini istedi. İşi garantiye alan sözde savcı, A.Ç.’nin polisi aramaması için de cep telefonunu kapatmamasını istedi.

Evde bulunan eşine ait 7 adet Adana burması bilezik, 1 adet altın set takımı, 55 adet çeyrek altın, 2’şer adet tam altın ve yarım altın ile 50 Amerikan dolarını yanına alan A.Ç., Gemlik merkezinden bir taksiye binerek Bursa’ya doğru yola çıktı. A.Ç.’nin telefondaki konuşmalarından dolandırıldığını anlayan uyanık taksi şoförü, akaryakıt almak için durduğu bir benzinlikten polisi arayarak durumu bildirdi. Taksici, Bursa adliyesi önüne geleceklerini söyleyerek, taksinin plakası ile A.Ç.’nin eşkal bilgileri ekiplere bildirdi.

Adliye önünde pusu kuran Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, taksinin yanaşması ile birlikte A.Ç‘yi takibe başladı. Elindeki poşetle adliye arkasına doğru yürüyen A.Ç.’yi takip eden ekipler, poşeti almaya gelen 3 kişiyi kıskıvrak yakaladı.

Şüpheliler Ahmet Y.(34), Harun B.(24) ve Mesut B.(23) gözaltına alındı. Ne olduğunu anlamayan A.Ç. ise dolandırıldığını polislerden öğrendi. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 3 zanlı “dolandırıcılık” suçundan adliyeye sevk edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X