Sahur vaktinde Rumeli usulü eğlence

Bursa Folklor Eğitim Merkezi Spor Kulübü (BURFEM), mahalle sakinlerini sahura davul yerine akordeon, def, klarnet ve darbukadan oluşan enstrümanlar ve Balkan müziği ezgileriyle uyandırdı. BURFEM spor kulübü gençleri organizasyonun ardından mahallelin hazı

Sahur vaktinde Rumeli usulü eğlence

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi’nı bağlı Selamet Mahallesi’nde, BURFEM Merkezi üyesi gençlerden oluşan bir grup, çoğunluğu Balkan göçmeni olan mahalle sakinlerini sahura kaldırmak için farklı bir yöntem uyguladı. Rumeli yöresi kıyafetleri giyen gençler def, darbuka, akordeon ve klarnetle Balkan müziklerini çalarak sokakları dolaşırken, mahalle sakinleri de, sokak sokak dolaşan, yöresel halk oyunlarını sergileyen gençlere evlerinde yaptıkları börek ve tatlılardan ikram etti.

BURSA DIŞINA TAŞTI

Organizasyonun ardından Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) Sanat Yönetmeni Adem Serbest gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonu bu yıl 4’ncü kez düzenlediklerini söyledi. Geleneksel hala gelen organizasyonun şöhretinin Bursa dışına taştığını belirten Serbest, “Tüm Türkiye’den hatta Balkan ülkelerinden olumlu tepkiler alıyoruz. Organizasyonu, rahatsızlık vermemek için hafta sonu düzenliyoruz” dedi.

MAHALLEDE SAHUR DA DÜZENLEYECEKLER

Bu Selamet Mahallesi’nde çok kalabalık bir sahur düzenleyeceklerini de kaydeden  Serbest, “Bu organizasyonumuz artık neredeyse heyecanla bekleniyor. Ramazan ayına girer girmez vatandaşlar, ‘etkinliği ne zaman yapacaksınız’ diye soruyorlar. Her yıl katılım daha fazla oluyor” diye konuştu.

Organizasyonun ardından gençler, BURFEM merkezinde vatandaşların dağıttığı börek ve diğer yemeklerle sahur yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X