Şairler Nilüfer’de buluşacak

Bursa’da 2-6 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan “Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali”nde, birbirinden tanınmış şairler bir araya gelecek. Şiir severler, 5 gün boyunca Ahmet Telli’den Birhan Keskin’e, Ülkü Tamer’den küçük İskender’e dek birçok şairi dinl

Şairler Nilüfer’de buluşacak

Dilek Atlı

Bursa, kasım ayının ilk günlerinde “şiir şenliği”ne ev sahipliği yapacak. 2-6 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek “Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali”nde 5 gün boyunca şiir rüzgarı esecek. 10 farklı etkinlik noktasında şiir okumaları, film gösterimleri, gezi ve söyleşiler yapılacak. 

Bursa’da ilk kez düzenlenecek olan şiir festivaline katılım ücretsiz olacak. Festivalde Ahmet Telli, Birhan Keskin, Darija Zilic, Deniz Durukan, Emel İrtem, Hans Thill, Hilmi Haşal, Hüseyin Yurttaş, Karin Karakaşlı, küçük İskender, Marc Delouze, Orhan Alkaya, Ryan Van Winkle, Tara Skurtu, Ülkü Tamer, Zafer Şenocak, Zoe Skoulding gibi şairler yer alacak.

Festival, 2 Kasım Çarşamba günü saat 18.00’de Bursa Akademik Oadalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi’nde sergi açılışıyla başlayacak. Değerli isimlerin katılacağı şiir okumalarının yanı sıra çeşitli sahne gösterilerine, eğitim programlarına ve yarışmalara da ev sahipliği yapılacak. 

Etkinlikler 5 gün boyunca farklı noktalarda gerçekleştirilecek: BAOB, Konak Kültürevi, Şahinkaya Koleji, Beşevler Mahallesi, 23 Nisan Mahallesi, Mübadele Evi, Nâzım Hikmet Kültür Evi Şiir Kütüphanesi, Gölyazı Faik Bey Konağı. Ayrıca 26 Ekim – 6 Kasım tarihleri arasında Podyumpark’ta açılacak olan Edebiyat Çarşısı’nda, festivalin 2. gününden itibaren şair buluşmaları gerçekleştirilecek. 

‘TEK OLMA AYRICALIĞINDA…’

Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, düzenlenen basın toplantısında, 4 yıl önce açılışı yapılan ve Türkçenin belleğinde yer aldığı ifade edilen Şiir Kütüphanesi’nin önemini vurgulayarak, festivalle ilgili şunları belirtti: 

“Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali, ilk ve tek olma ayrıcalığı taşıyor. Tüm edebiyatseverleri festivale katılmaları için davet ediyorum. Festival sayesinde şairlerimiz şiirseverlerle bir araya gelebilecek. Şiir dünyası için Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali önemli bir organizasyon olacak. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz festival kapsamında yerli ve yabancı birçok değerli şairimiz halkımızla bir araya gelecek. Bursa’nın şiirsel geçmişinin şairlere ve şiirseverlere esin kanağı olacağını temenni ediyoruz. Fikir aşamasında festivalin yönetim ve organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ÖNEMLİ ŞAİRLER…

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, düzenlenen basın toplantısında, 5 gün boyunca 7’si uluslararası olmak üzere toplam 17 şairin bir araya geleceğinin altını çizerek, “Türkçenin yaşayan en önemli şairlerinin edebiyatseverlerle buluşacağı festivalde ağırlıklı olarak göç teması üzerinde durulacak. Değerli şair Behçet Necatigil’in 100. doğum yılında düzenlenen festivalde büyük ustayı anacağız. Onun şiirinden yola çıkılarak çekilen Kelebeğin Rüyası adlı fim, Necatigil’in kızı Ayşe Sarısayın’ın katılacağı etkinlikle gösterime sunulacak. Ayrıca Behçet Necatigil anısına PTT Başmüdürlüğü işbirliğiyle 100. yıl pulu basılacak. Festival sırasında 23 Nisan Mahallesi’ndeki bir sokağa Bursalı şair Celal Sılay’ın adı verilecek. Heykel sanatçıları bu kez şiiri yapıtlarında anlatacak. Festival, tiyatro alanında hazırlanan bir gösterimle kapanacak” diye aktardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X