Salça sektörü sorunları tartıştı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Ziraat Odası temsilcileri ile ilçede faaliyet gösteren salça fabrikaları yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda, çiftçi ve sanayicinin sorunları masaya yatırıldı.

Salça sektörü sorunları tartıştı

AYHAN FİDAN

Belediye Başkanı Ali Özkan, salçalık domatesin marka değerini korumak ve yükseltmek, dış pazarlara sevkiyatını daha hızlı gerçekleştirmenin, bu sektörde faaliyet gösteren kişilerin öncelikli hedefleri arasında olması gerektiğini dile getirdi. Özkan, “Salçalık domates üreticileri ile sanayiciler arasında sözleşmeli tarım modeli bir nebze olsun uygulanmakta. Sözleşmeler şu anda 25 kuruş civarında gerçekleşmiştir. Fakat üretim bolluğu neticesinde bunun daha aşağılara düşeceği ve çiftçimizin beklentilerinin karşılanmayacağı öngörülmektedir” dedi.

KARACABEY’E DEĞER KATIYOR

Fire kaybındaki sıkıntıların yoğunluğunu önlemek ve hasat edilen ürünlerin kalitesini arttırmak amacıyla önümüzdeki günlerde işçi çavuşu olarak tabir edilen işçi temsilcilerinin tamamıyla bir toplantı yapmayı düşündüklerini dile getiren Özkan, Karacabey’in kendi başına bir marka olduğunu ve salçalık domates ürününün de bu markaya değer katan en önemli argümanlardan biri olduğunu söyledi. Karacabey Belediyesi’nin, tarım alanında da yapılacak yanlış uygulamaların karşısında olacağını kaydeden Özkan, “Sözleşmenin çiftçinin de haklarını koruyacak şekilde hazırlanmasının altını çiziyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sanayiciler ve ziraat odası üyeleri toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, sürdürülebilir tarım ve sanayi ile ilgili istişarelerde bulundular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X