Saldırgan ABD vatandaşı

ABD’nin doğusundaki Tennessee eyaletinde iki askeri tesise silahlı saldırı düzenleyen kişinin Kuveyt kökenli Amerikan vatandaşı bir genç olduğu açıklandı. FBI, dört deniz piyadesini öldüren ve üç kişiyi yaraladıktan sonra ölü olarak ele geçirilen eylemcin

Saldırgan ABD vatandaşı

ABD’nin doğusundaki Tennessee eyaletinde bulunan Chattanooga kentinde iki askeri tesise silahlı saldırıda bulunan kişinin Kuveyt asıllı Amerikan vatandaşı Muhammet Yusuf Abdulaziz (24) olduğu açıklandı.

Saldırganın kimliğinin belirlenmesinden sonra Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ailesi ile birlikte yaşayan Abdulaziz’in Tennessee’de bulunan evine baskın düzenledi. Abdulaziz’in ailesini sorgulayan ve evinde kapsamlı bir inceleme başlatan FBI dedektifleri, Kuveyt kökenli gencin bağlantılarının araştırıldığını belirtti.

‘UYUMLU VE SORUNZUZ’DU

Abdulaziz’in Tennessee’deki komşuları şaşkın. 2011 yılında Tennesse Üniversitesi’nden (UTC) Elektrik Mühendisi olarak mezun olan Kuveyt kökenli genç, çevresindekiler tarafından uyumlu ve sorunsuz biri olarak tanımlanıyor.Komşularına göre, son dönemde sakallarını uzatan Abdulaziz’in, öğrencilik yılları boyunca arkadaşları ile hiç sorun yaşamdı ve şiddet yanlısı dini eğilimleri yoktu. İki ayrı askeri merkeze otomatik silahıyla saldıran Abdulaziz’in ilk hedefi, koruma önlemi bulunmayan bir askere alma merkezi oldu. Saldırgan bir alışveriş merkezinin içindeki ofisi taradıktan sonra ikinci hedefine yöneldi. 

HAYAT KISA VE ACI

Bu rada 24 yaşındaki Muhammed Yusuf Abdülaziz’in Pazartesi günü yazdığı mesajda, ‘Hayat kısa ve acı’ dediği ortaya çıktı. Saldırgan, mesajında ‘Müslümanların Allah’a teslimiyet fırsatını kaçırmaması gerektiğini’ yazdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X