Saldırganın kimliği tespit edildi

İçişleri Bakanlığı, HDP binalarına saldıran şahsın açık kimliğinin güvenlik birimlerince tespit edildiğini ve yakalanmasına yönelik çalışmaların özenle yürütüldüğünü açıkladı.

Saldırganın kimliği tespit edildi

İçişleri Bakanlığından, Adana ve Mersin’deki HDP binalarında patlayan bombaların olaydan bir gün önce bırakıldığı, eylemi gerçekleştiren kişinin 2007’de Ankara’da yasa dışı sol örgütün faaliyetlerine katıldığı için tutuklandığı, aynı yıl terör örgütü DHKP-C’nin faaliyetleriyle irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı bildirildi.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Adana Seyhan ve Mersin Akdeniz’deki HDP parti binalarında 18 Mayıs Pazartesi 10.00 sıralarında el yapımı bombaların patlaması sonucu 4 kişinin yaralandığı ve binalarda hasar oluştuğu anımsatıldı.

 

Olayla ilgili şüphelinin kimliğinin güvenlik birimlerince tespit edildiği kaydedilen açıklamada, şunlar belirtildi:

 

“Eylemi gerçekleştiren şahsın daha önce 2007’de Ankara’da yasa dışı sol örgütün faaliyetlerine katılarak tutuklandığı, aynı yıl İstanbul’da yasa dışı sol örgüt DHKP-C’nin faaliyetleriyle irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır. Patlamalarla ilgili güvenlik güçleri tarafından soruşturmalar derhal ve titiz şekilde başlatıldı. Çalışmalarda olayın çiçek saksılarına gizlenmiş patlayıcı düzeneklerinin kullanılması neticesinde meydana geldiği anlaşıldı. 

 

Güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan yoğun ve titiz çalışmalardan, bombaların bir gün öncesinden şüpheli erkek şahıs tarafından parti binalarına bırakıldığı, şahsın ailesiyle 1990’da Van’dan Adana’ya yerleştiği, her iki eylemin failinin de aynı şahıs olduğu belirlenmiştir.”

 

Patlamalarda yaralananlara acil şifa dileğinde bulunulan açıklamada, “Şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar özenle yürütülmektedir” ifadesine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X