Saldırganın terör bağlantısı yok

ABD’nin Dallas kentinde 5 polisin keskin nişancı saldırısıyla hayatını kaybettiği olay sonrası yapılan açıklamada, saldırganın herhangi bir terör bağlantısı bulunmadığı belirtildi.

Saldırganın terör bağlantısı yok

Dallas’ta 5 polisin hayatını kaybettiği ve 7 polisin de yaralandığı olayın ardından detaylar ortaya çıkıyor. Dallas Polis Teşkilatı, önceki gün yapılan gösteri esnasında 5 polisin öldürülmesine karışan ve bir otoparkta öldürülen şüphelinin kimliğini 25 yaşındaki Micah Xavier Johnson olarak açıkladı. Amerikan medyasında yer alan haberlerde Johnson’ın orduda daha önce görev yaptığı ve isminin halen yedek askerlik biriminde yer aldığı kaydedildi.

Johnson’ın evinde yapılan aramada, bomba yapımında kullanılan birçok malzemenin, balistik yeleklerin, tüfeklerin ve çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği bildirildi. ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Dallas saldırganının saldırıyı ‘yalnız başına gerçekleştirdiğini’ açıkladı. Johnson, düzenlediği basın toplantısında ‘tek bir saldırganın söz konusu olduğunu’ ve ‘herhangi bir uluslararası terör bağlantısı olmadığını’ vurguladı. 

TAZİYE NOKTASI

Dallas kentinde polise yönelik keskin nişancı saldırısının ardından olay yeri ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Polis, olay yerine çıkan yolları bloklar ötesinden yaya ve araç trafiğine kapattı. Saldırıda hayatını kaybeden 5 ve yaralanan 7 polis için Dallas Polis Departmanı binası önüne taziye noktası oluşturmak amacıyla iki devriye arabası konuldu. Taziye noktasını polise destek vermek isteyen Amerikalıların yanı sıra saldırıda meslektaşlarını kaybeden güvenlik gücü mensupları da ziyaret ederek çiçek, mum, oyuncak ve notlar bırakıyor. Bu arada başkent Washington’da Beyaz Saray önünde toplanan grup, iki siyahi vatandaşın öldürülmesini protesto etti.

ÜÇ AYRI SALDIRI

Öte yandan dün de Tennesee, Georgia ve St. Louis’te polise yönelik saldırıların sürdüğü belirtildi. Georgia eyaletinde 911 acil yardım telefon hattını arayan bir kişinin polisi pusuya düşürerek ateş ettiği belirtilirken, saldırıda hem polisin hem de saldırganın yaralandığı kaydedildi.  Missouri’nin St. Louis kentinde ise bir polisin vurulduğu ve hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Tennessee’de ise otoyolda silahlı saldırı düzenleyen bir kişi, 1 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X