Saldırı olursa silah alırız

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkesine yönelik yeni saldırıların olması halinde acilen ölümcül silahlar alacaklarını söyledi.

Saldırı olursa silah alırız

Ukrayna’daki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’nin bir çok ülkesi ile ölümcül silahlar da dahil askeri malzeme alımı konusunda görüşmelerini sürdürdüğünü kaydetti.

Ülkesine yönelik yeni saldırıların olması halinde acilen ölümcül silahlar alacaklarını belirten Petro Poroşenko, bu durumda sert ve çok koordinasyonlu hareket edeceklerini bildirdi. ABD Devlet Başkanı Barack Obama’nın Ukrayna’ya, aralarında zırhlı araç ve insansız hava aracının da bulunduğu savunma nitelikli askeri malzeme yardımı yapmasına ilişkin kararını hayati bir karar olarak nitelendiren Poroşenko, doğudaki durumun normale dönmesinin ardından bölgede yerel seçimlerin yapılması gerektiğini söyledi. Poroşenko, ‘Donetsk ve Luhansk illerinde yeniden Ukrayna hakimiyeti yerleştirilmeli, yeni yerel seçimler yapılmalıdır’ dedi.

AĞIR SİLAHLAR GERİ ÇEKİLDİ

Ukrayna’nın üstlendiği tüm sorumlulukları yerine getirdiğini ifade eden Poroşenko, ülkesinin ateşkesi sağlamaya ve ağır silahları geri çekmeye söz verdiğini ve hepsini yerine getirdiğini anlattı. Poroşenko, ülkesinin ateşkes sürecinde askeri eğitim tatbikatları yaptığını, tanklarla saldırıların yapılabileceği güzergahlarda ise yeni planlama ve projelere uygun olarak mayın döşeme, hendek ve diğer mühendislik çalışmalarının yapılmakta olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X