Saldırıda gözaltı sayısı 15’e çıktı

Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik yapılan canlı bomba saldırısına ilişkin gözaltına alınan şüpheli sayısı 15’e çıktı.

Saldırıda gözaltı sayısı 15’e çıktı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının, terör saldırısıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 15’e çıktı.

Soruşturmayı yürüten Kayseri Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Arslantürk yaptığı açıklamada, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu halk otobüsüne yönelik patlayıcı yüklü araçla düzenlenen terör saldırısının ardından başlatılan soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Soruşturmanın geniş çaplı olarak devam ettiğini aktaran Arslantürk, ilk etapta olayla ilgili 7 şüphelinin gözaltına alındığını, daha sonra bu sayının 15’e çıktığını kaydetti.

Olay sonrası Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayla ilgili Başsavcıvekili Arslantürk nezaretinde 8 savcıyı görevlendirmişti.

Şehit sayısı 14 oldu

Kayseri’de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında bomba yüklü araçla terör saldırısı gerçekleştirildi.

 

Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti. Saldırıda 13 asker şehit olurken 56 kişi de yaralandı. Hastanede tedavisi süren bir askerin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 14’e çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X