‘Saldırılar büyük bir katliam girişimiydi’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Adana ve Mersin’de HDP binalarındaki patlamaya ilişkin, “Bugünkü saldırılar büyük bir katliam girişimiydi” dedi.

‘Saldırılar büyük bir katliam girişimiydi’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Mersin’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Meydandaki coşkunun 7 Haziran’da seçim sandıklarında da aynı görkemle Türkiye’ye umut olmasını dileyen Demirtaş, Adana ve Mersin’de HDP binalarına yönelik saldırıları kınayarak yaralanan yöneticilere şifa diledi.

 

Demirtaş, provokasyon girişimden amaçlanan şeyin elde edilemediğini belirterek, şöyle devam etti: “Bugün Mersin ve Adana’da öylesine bir zaman ve öylesine yerler seçilmiş ki Allah korusun adaylarımızın ve parti üst düzey yönetimimizin cenazelerini çıkarmak istediler oradan. Bugünkü saldırılar büyük bir katliam girişimiydi. Her sabah il teşkilatlarımızda seçim koordinasyon toplantıları var. Bütün adaylarımız ve parti üst düzey yöneticilerimiz her sabah o saatte o odalarda toplantı yapıyorlar. Allah korudu diyorum. Allah izin vermeyince olmuyor. Allah korudu bugün Adana ve Mersin’den çok sayıda cenaze çıkmadı. Hedefleri buydu. Yani Kürt’ü Türk’e, Türk’ü Kürt’e düşman edebilmek. Sokaklarda öfkeyi, korkuyu hakim kılabilmek için çirkince, aşağılıkça bir operasyona giriştiler.”

 

Demirtaş, 7 Haziran’ın ülkenin son günü olmadığını, 8 Haziran’da da beraber yaşamaya devam edileceğini vurgulayarak provokasyonlara gelinmemesi uyarısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X