Saldırılar sürüyor! 4 ölü, 3 yaralı!

Irak’ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde son 24 saat içerisinde meydana gelen cinayetlerde 2’si Türkmen, 2’si Kürt kökenli olmak üzere 4 kişi öldürüldü, 3 Türkmen de yaralandı.

Saldırılar sürüyor! 4 ölü, 3 yaralı!

Tuzhurmatu polis müdürü yarbay Mustafa Hasan Beyatlı’nın yaptığı açıklamaya göre dün akşam saatlerinde başlayan şiddet olayları bugün sabaha kadar devam etti. İlk saldırı dün saat 13:15 civarında ilçenin batısındaki El Tin mahallesinde meydana geldi, saldırıda Kürt kökenli Ali Ahmed İsmail dükkanı içinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşuna dizilerek öldürüldü. 

2. saldırıda ise Kürt vatandaşı Yusuf Adil Hüseyin hayatını kaydetti. Saat 20:30’da meydana gelen 3. saldırıda Türkmen vatandaşı Sabah Hasan Abbas Keşvel kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldü. Silahlı saldırılar bugün sabaha kadar devam etti. Kerkük Elektrik dairesinde çalışan Tuzhurmatulu Türkmen memurları taşıyan minibüs ile bir özel araç, ilçenin 5 km kuzeyinde yer alan El Firdevs lokantası yakınında silahlı saldırıya maruz kaldı. Saldırıda Türkmen vatandaş Abdullah Vehbi Aksu hayatını kaybederken 1973 doğumlu Ali Matar ve 1968 doğumlu Hüseyin Hakkı ile 1988 doğumlu Murat Yüksel adlı 3 Türkmen memur ağır yaralandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X