‘Saldırılar vız gelir tırıs gider’

MHP Genel Başkan Adayı Akşener, Bursa gezisinin ikinci gününde basın toplantısı düzenledi.

‘Saldırılar vız gelir tırıs gider’

SEYİT GÜNDOĞAN

MHP’nin potansiyeli itibariyle iktidar partisinin en güçlü alternatifi ve seçeneği olduğunu ifade eden Akşener, “Ben 30 Kasım’dan beri bunu anlatmaya çalışarak yürüyorum. İnsanlar bana genellikle, ‘Bunu normal şartlarda yapabilirsiniz ama Türkiye’nin şartları anormal. Dolayısıyla bu kongre olmaz. Siz ne yapacaksınız?’ diye soruyorlar. Ben de alternatifin, seçeneğin MHP olacağını, burada bu işi başaracağımızı söyledim. Bu kongreyi başarabilmek artık benim için hayatımın en önemli hedefi oldu. Bu kadar önemli hedef ve bunları görerek bu hedef üzerinde yürümeye çalıştığım için şu andaki Türkiye’deki bütün güç odakları bana saldırıyor. Neredeyse Türkiye’nin milli güvenlik sorunu haline getirildim ama bunlar ama vız gelir, tırıs gider” diye konuştu.

“PARTİ KURMAK GÖRÜNMÜYOR”

Kurultayın yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalara değinen Akşener, “Kongreyi yapamama alternatifini beynimden kovmakla birlikte diyelim ki öyle bir şey oldu, o zaman da o 548 imza sahibi üst kurul delegelerimizi toplarım ne derlerse onu yaparım çünkü o riski alan onlar. 26 yaşında ilçe başkanlarının, valilik üzerinden anahtarları alındı ve kapılarına kilit vuruldu. Bu genç kardeşlerimiz risk aldılar. Onlar, ‘Biz 2018’deki olağan kongrede ilçe ilçe aday çıkaracağız’ derlerse evet diyeceğim. ‘Kendi içimizden bir genç kardeşimizi çıkardık’ derlerse de arkasında duracağım. Bu kadar açık bir çektir. Bu imzaların sahiplerinin, boynumda veballeri var. Onlar ne karar verirlerse ona uyacağım. Dün kişisel olarak şahsi kararlarımı söylüyordum ama bugün birbirimize bağlandık. Bunun için de siyasi parti kurmak gibi bir şey görünmüyor” dedi. 

Başbakan olacağım’ sözünü hesaplı kitaplı bir şekilde söylediğini ifade eden Akşener, bu düşüncesinin kabul gördüğüne dikkat çekti.  Akşener, “Seçmen bunu kabul etti. Yani siz, milletvekili sayısı olarak mecliste 40 milletvekiliyle 4’üncü parti olan bir siyasi partinin genel başkanlığına adaysınız ve diyorsunuz ki ‘Başbakan olacağım’ ve kimse bununla alay etmiyor. Bizim genel merkezin bakış açısına göre, MHP’de genel başkanlık makamına asla talip olunamaz. Fitneci olursunuz, CIA ajanı olursunuz, projeci olursunuz, Amerikan uşağı olursunuz. Milliyetçilik, insana saygıya önem verir. Her sözü tartarak söylemek zorunda olduğunuz bir fikri gelenektir ama iş kendinize geldiği zaman bütün ayar bozulur. Ağız bozulur, ayar bozulur, düzen bozulur. Bu zihniyeti reddediyorum. Türkiye’nin yönetim anlayışındaki paradigmayı değiştireceğim” şeklinde konuştu.

Güneydoğu meselesinden yıllardır MHP’ye haksızlık yapıldığını savunan Akşener, mevcut iktidarın da bugün kadar yanlış adımlar attığını ve şimdi MHP’nin dediğine geldiğini kaydetti. MHP’ye yıllardır, ‘Sivas’ın ötesine gidemezsiniz’ denildiğini hatırlatan Akşener, “Bana, ‘Fırat’ın ötesine geçemezsin’, ‘Sivas’ın ötesine geçemezsin’ diyenin alnını karışlarım. Seçileyim, oralara gideceğim. Şırnak’ta, Hakkari’de, Siirt’te o bölgede bulunan her şehirde düğünlere gideceğim ve evlerde kalacağım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X