Saldırılara idamla yanıt

Irak’ın başkenti Bağdat’ta 3 gün önce meydana gelen ve 213 kişinin ölümüne yol açan kanlı saldırının ardından yakalanan 5 kişi, yapılan hızlı yargılama sonucunda terör suçundan idam cezası aldı.

Saldırılara idamla yanıt

Kanlı saldırının failleri olarak idama mahkum edilenlerin infaz görüntüleri devlet televizyonu El Iraqiye’de yayımlandı. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ‘Bugün sabah saatlerinde 5 hükümlü hakkında verilen idam kararı uygulandı. Böylece son iki ay içerisinde idam edilenlerin sayısı 37’ye yükselmiş oldu’ ifadesine yer verildi.

 

Bakanlık açıklamasında ayrıca, ülkede idama mahkum edilen 3 bin mahkumun bulunduğu ancak bunlar hakkındaki kararın uygulanması için gerekli olan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin henüz yayımlanmadığı kaydedildi. Bakanlık, idam kararı verilen 3 bin hükümlünün yanı sıra yeni idam kararlarının da verileceğini duyurdu.

ŞOK İSTİFA

Bu arada Irak İçişleri Bakanı Muhammed Salim Heban, 3 Temmuz’da meydana gelen patlamadan dolayı görevinden istifa etti. 

Patlamadan sonra Irak medyasına konuşan Muhammed Salim Heban, Bağdat’ta düzenlenen bombalı saldırıda kullanılan aracın Diyala  kentinde geldiğini açıkladı.

Irak Hükümeti’ni eleştiren Heban, ‘Hükümet, kamu kurum ve kuruluşlarda güvenliğin organizasyonu konusunda başarılı olamadı. İçişleri Bakanlığı’nda reform sonuçlanmadı. Hükümetin güvenlik alanları zayıftır’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X