‘Saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Adana HDP İl Başkanlığı ve Mersin’de ilçe başkanlığına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz” dedi.

‘Saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz’

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Adana HDP İl Başkanlığı ve Mersin’de ilçe başkanlığına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Türkiye’de herhangi bir siyasi partiye yapılan saldırı, bütün siyasi partilere yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

“İthamlar kabul edilebilir değildir”

Kalın, “Henüz daha mahiyetini bile bilmeden, detaylarına hakim olmadığınız, aydınlatılmamış bir olayla ilgili kalkıp Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Hükümete yönelik ithamlar kabul edilebilir değildir. Bu arkadaşlarımız, bunun üzerinden siyaset yapmak yerine, bir kere öncelikle olayın aydınlatılması için verilerin gelmesini beklesinler. Ondan sonra aklıselimle değerlendirdikten sonra bir açıklama yapacaklarsa, o zaman yapsınlar” şeklinde konuştu.

Mursi hakkındaki idam kararı

İbrahim Kalın, Mursi hakkındaki idam kararı ile ilgil olarak da şunları söyledi:

“Suudi Arabistan başta olmak üzere, Katar ve diğer körfez ülkeleriyle istişaremiz devam ediyor. Uluslararası girişim anlamında da şu anda mevcut mekanizmaları gözden geçiriyoruz. BM İnsan Hakları Komisyonu başta olmak üzere konuyla ilgili mekanizmaları harekete geçirmek için gerekli girişimleri yakın bir zamanda başlatmayı planlıyoruz.”

“Genelkurmay Başkanımız görevinin başına dönecek”

İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in sağlık sorunları nedeniyle rapor almasına ilişkin, “Ameliyat geçiren bir Genelkurmay Başkanımızın rapor almasından daha doğal ne olabilir? Her halde o da bir insandır. Genelkurmay Başkanımız rapor süresi bittiğinde, sağlığına kavuştuğu zaman görevinin başına dönecektir” dedi.

“Sisi’nin gücü yetiyorsa Mısır’ı tüm dünyaya kapatsın”

“Sisi’nin gücü yetiyorsa Mısır’ı tüm dünyaya kapatsın” diyen Kalın, “Ondan sonra bakalım Mısır’ı bir arada tutma imkanı olur mu? Bizim bu alınan karalara yönelik bir misilleme yapmak gibi bir şeyimiz yok. Türkiye’nin kapısı tüm Mısır vatandaşlarına açıktır, istedikleri zaman bu ülkeye gelirler” şeklinde konuştu.

“Suriye hava aracının düşürülmesi”

Kalın, Suriye hava aracının düşürülmesi ile ilgili olarak da “Burada Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen yetki çerçevesinde görevini ifa etmiş ve bir tehdit bertaraf edilmiştir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X