`Saldırıya başlama pozisyonundayız`

ABD Başkanı Barack Obama, Irak`a yeni askeri danışmanlar göndermeleri kararının, IŞID ile mücadelede yeni bir `safhaya` gelindiğini gösterdiğini söyledi. Obama, örgüte karşı saldırı aşamasına geçildiğini belirtti.

`Saldırıya başlama pozisyonundayız`
ABD Başkanı Barack Obama, geçen cuma günü bin 500 askeri danışmanın daha Irak’a gönderilmesine ilişkin aldığı kararın IŞİD’e karşı mücadelede yeni bir aşamaya geçiş anlamı taşıdığını belirtti.
Amerikan CBS Televizyonuna verdiği röportajda konuşan Obama
sadece IŞİD’in hareket gücünü durdurmayı denemek yerine saldırıya başlama pozisyonunda olduklarını belirtti. Obama, ‘Hava saldırıları çok etkili oldu ve IŞİD’in kapasitesini azalttı ayrıca ilerlemelerini yavaşlattı. Şimdi ise ihtiyacımız olan şey karada bulunacak birlikler, onları geriye itmeye başlayabilecek Iraklı kara birlikleri’dedi. Obama ayrıca, Iraklı askerlerin IŞİD’a karşı saldırıya başladıklarında ABD’nin de onlara yakından hava desteği vereceğini söyledi.
 
LİBYA’DA İŞİD TOPRAĞI
 
Irak VE Suriye’de bazı bölgeleri kontrol altında tutan IŞİD’in artık Libya’da da toprağı var. Trablusgarp muharebesi sırasında Atatürk’ün İtalyanlar’dan korunmak için gizlice gittiği Libya’nın Derne kenti IŞİD’e katıldığını duyurdu. Libya’nın doğusundaki liman kenti, Suriye ve Irak toprakları dışında İŞİD’e ait ilk şehir olarak kayıtlara geçti.
 
IŞİD’in kalesi Rakka’ya yaklaşık bin 600 kilometre uzaklıkta bulunan Derni’nin IŞİD’e katılmasında, Esad rejimine karşı savaşmak için Suriye’ye giden militanlar zkilit rol oynadı. Militanlar kente döndüklerinde, ‘İslamın Gençleri Şurası’ adlı bir grup oluşturarak yönetimi ele geçirdi. Derne’yi Suriye’den gönderilen Yemenli bir militan olan Muhammed Abdullah yönetiyor. Derne’yi Ortadoğu’da başka şehirlerin de izleyebileceği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X