‘Saldırıyı henüz üstlenen olmadı’

Paris terörle mücadele savcısı François Molins, dün gece, Nice kentinde 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması sırasında terör saldırısını düzenleyen Tunuslu kökenli Mohamed Lahouaiej Bouhlel’in bu yıl 6 ay tecilli hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

‘Saldırıyı henüz üstlenen olmadı’

Molins, saldırı ile ilgili olarak Nice kentinde basın toplantısı düzenledi ve soruşturma ile ilgili bilgi verdi. 

Savcı, saldırganın trafikte bir kaza sonucu karıştığı kavga yüzünden mart ayında 6 ay tecilli hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

 

Saldırganın 2010 ve 2016 yılları arasında şiddet, hırsızlık ve tehdit suçlarından sabıkası olduğunu kaydeden savcı, bununla birlikte bu kişinin gizli servislerinin takibinde olmadığını, Fransa’da şüpheli terör zanlılarının yer aldığı “s listesinde” bulunmadığını vurguladı.

 

Saldırıda ölen 84 kişiden 10’nun çocuk veya 18 yaşından küçük genç olduğunu belirten savcı, 202 kişinin yaralandığını ve bunlardan 52’sinin durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi. 

Saldırganın 11 Temmuz’da kiraladığı 19 tonluk soğuk hava depolu kiralık bir kamyonla Nice kent merkezine yerel saat ile 22,30 sıralarında girdiğini kaydeden Molins, saldırganın halkın üzerine kamyonu sürdüğünü ve yine yolda ilerlerken üç polis memuruna ateş açtığını söyledi.

 

Saldırganın 300 metre sonra polis tarafından etkisiz hele getirildiğini kaydeden Molins, kamyonda yapılan aramada 7,65 milimetrelik tabanca ile şarjör ve taklit bir otomatik tabanca ile yine yine taklit bir kalaşnikof ile M16 tüfeği ele geçirildiğini açıkladı.

 

Saldırı sonrası 4 savcının soruşturmayı başlatmak üzere Nice gittiğini kaydeden Molins, iç ve dış istihbarat servislerinin ve adli polisin soruşturmaya destek verdiğini kaydetti. 

Şu ana kadar saldırıyı üstlenen olmadığını kaydeden Fransız savcı, saldırganın eski eşinin de polis tarafından gözaltına alındığını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X