Salgının ardından ‘Yeni Ekonomi’

Tüm dünyayı sarsan Covid-19 salgını sonrası yaşanan olumsuzluklarla mücadelede üyelerine rehber olan DOSABSİAD’ın düzenlediği video konferansların son konuğu Eski FED Ekonomisti Şahinöz oldu. Başarılı iş insanı, dernek üyelerine “Yeni Ekonomi ve Dönüşüm” konulu interaktif seminerini online verdi.

Salgının ardından ‘Yeni Ekonomi’

Türkiye’de koronavirüs salgını sonrası ekonomide yaşanan gerileme karşısında en çabuk pozisyon alan, “işçi çıkarmayacağız” duruşuyla öncü olan DOSABSİAD (Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği), değişen dünya düzeni ve yeni ekonomi trendlerini de üyeleriyle buluşturuyor. Geçtiğimiz hafta Blockchain Uzmanı Turan Almammadov’un katılımıyla, ‘Blockchain Teknolojisi ve Kripto Para’ konusunda online seminer düzenleyen dernek, bu kez eski FED (ABD Merkez Bankası) Ekonomisti ve Erst Bank CEO’su Erkin Şahinöz’i konuk etti.

SEMİNER SIRASINDA YATIRIM

Şahinöz, DOSABSİAD üyelerine, “Yeni Ekonomi ve Dönüşüm” konulu bir video konferans verdi. Almammadov’un görüşleri ve önerileri doğrultusunda yaptıkları anlık yatırımlarla 24 saatte kazanç sağlayan iş insanları Şahinöz’ün de söylediklerini can kulağıyla dinledi. Katılımcı üyeler, Ersöz’ün konferansı sırasındaki önerileri doğrultusunda yatırım yapmaktan da geri kalmadı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, DOSAB’ın 5 milyar dolar ihracat gerçekleştiren, 50 bin çalışanı bulunan Türkiye’nin en önemli ihracat bölgelerinden biri olduğunu vurguladı. Çevikel, bu çerçevede bir taraftan yeni yatırım alanları ile yeni pazarları araştırdıklarını, diğer yandan da yeni teknoloji ve dijital alanda yatırım yapma konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

ÖNÜMÜZDEKİ 4 AY KRİTİK

Bilgi ve deneyimlerini paylaşan Şahinöz ise salgın sonrası finansal piyasalarda henüz en kötünün yaşanmadığını, mayıs ayı içinde görülecek “en kötü”nün ardından eylül, ekim, kasım ayları gibi toparlanma yönünde bir seyir olacağı görüşüne sahip olduğunu belirtti. Başarılı ekonomist “Önümüzdeki 4 ay kritik. Merkez Bankası, para basıyor ve bankalara getirdikleri teminatlar karşılığı bu parayı veriyor. Bunu FED de, İngiltere ve Japonya da yaptı” diye konuştu. Hem ülkeler hem de firmalar açısından yatırım alanlarını iyi analiz etmenin çok önemli olduğunun altını çizen Şahinöz, “Dünyayı iyi takip edin, yeni yatırım olanaklarını iyi değerlendirin” dedi. Toplantının finalinde DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çevikel, Şahinöz’e katılımı için teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X