Salih’in kartını dünya gördü!

Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun’un Galatasaray maçında hakem Deniz Ateş Bitnel’e kırmızı kart göstermesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Salih’in kartını dünya gördü!

Ülke basınında manşetlere taşınan haberler şöyle;

İNGİLTERE

İngiliz Gazetesi The Sun, “Türk liginde kaos” başlığı ile okuyucularına duyurdu. BBC ise, Salih Dursun’un yapmış olduğu bu sıra dışı protesto için, “Trabzonsporlu Salih Dursun, hakeme kırmızı kart gösterdi” başlığını kullandı. Daily Mail de, Salih’in bu hareketinin, 1995 yılında İngilizlerin efsane oyuncularından Paul Gascoigne’nin hakem Dougie Smith’e gösterdiği sarı kartı hatırlattığı ifade edilerek, “Salih Dursun, Gascoigne kadar şanslı değildi” yorumunda bulunuldu.

ALMANYA

Almanların en tanımış gazetelerinden Bild ise, “Türkiye de çılgın maç. Oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi ve oyundan atıldı” başlığı ile haberi okuyucularına duyurdu. Sport1.de internet sitesi ve Sport Bild dergisinin internet sitesindeki haberde ise Salih Dursun’un hakem Deniz Ateş Bitnel’e kırmızı kart gösterdiği anın fotoğraf ve görüntülerine yer verildi.

İSPANYA

İspanyol Marca gazetesi de, Salih Dursun’un hakeme gösterdiği kırmızı kart için, “Hakeme kırmızı gösteren oyuncu atıldı” başlığını atarken, Salih Dursun’un hakemin kararları ile dalga geçmek amacı ile bu hareketi yaptığını okuyucularına aktardı. 

ABD

Salih Dursun’un maçın 86. dakikasında hakem Bitnel’e gösterdiği kırmızı kart, Amerikan basınında da yankı uyandırdı. Sports Illustrated, “Hakeme kırmızı kart gösteren Trabzonsporlu oyuncu maçtan atıldı” başlığıyla verdiği haberinde, Salih Dursun’un, hakem Bitnel’in elinden kartı kaparak kendisine sahayı terk etmesi için eliyle işaret ettiği belirtildii. SB Nation da, “Futbolcunun hakeme kırmızı kart göstermesiyle Türk futbol maçı kaosa sürüklendi” ifadelerini kullandı. Haberde Salih Dursun’un hakeme kırmızı kart göstermesine rağmen kendisinin de kırmızı kart ile oyun dışı kalmaktan kurtulamadığı ifade edildi.

İSVEÇ

İsveç’in Aftonbaldet gazetesi, “Erkan Zengin’in gol attığı maçta kaos çıktı” başlığını kullanırken, haberde “Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Galatasaray’ın Trabzonspor’u 2-1 mağlup ettiği maçta 4 Trabzonlu futbolcuya kırmızı kart gösteren hakem Deniz Ateş Bitnel geceye damgasını vurdu. Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun’un, hakemin elinden kırmızı kartı alarak Bitnel’e göstermesi de maçla ilgili en çok konuşulan olaylardan biri oldu” denildi. İsveç devlet televizyonu SVT ise “Skandal: Zengin’in takım arkadaşı hakemi oyundan attı” ifadelerine yer verildi.

RUSYA

Rusya basınından RFN de, “Trabzonsporlu Türk futbolcu hakeme kırmızı kart gösterdi!” başlığıyla haberi duyurdu.

ÇİN

Çin spor basını da, “Futbol tarihinde yeni bir sayfa” yorumlarını kullandı. Ifeng Sports, “Orta hakem kırmızı kart gördü, futbol tarihinde yeni bir sayfa açıldı. Türk futbolcu, kırmızı kartı kaparak hakeme gösterdi, hakem de kartı geri alıp bu futbolcuya tekrar gösterdi” ifadelerini kullandı. Sina Sports da “Şok! Hakem kırmızı kart gördü” başlıklı haberinde Salih Dursun’un hakeme kırmızı kart gösterdiği anın fotoğraflarını okuyucularıyla paylaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X