Şam’a havanlı saldırı

Suriye’nin başkenti Şam’a İslam Ordusu adlı örgüt havan toplarıyla saldırdı. Saldırı sonucu üç kişi öldü, 31 kişi yaralandı. Lazkiye’deki saldırılarda ise 12 kişi öldü, 48 kişi de yaralandı.

Şam’a havanlı saldırı

Edinilen bilgilere göre Ahrar’u Şam ve Ceyşul İslam (İslam Ordusu) adlı örgüt, Suriye ordusunun kontrolünde bulunan Şam kenti ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın memleketi olan Lazkiye’ye yönelik saldırı düzenledi.

Başkentin kuzeyinde yer alan Şam Üniversitesi Makine Mühendisliği binasına havan toplarının ve roketlerin isabet etmesi sonucu iki öğrenci ölürken 16 kişi de yaralandı. Aynı örgüt tarafından yapılan bir başka saldırı ise Filistinlilerin yaşadığı kentteki Jarambaya Mülteci Kampı’na düzenlenen havan saldırısında ise bir sivil öldü 15 kişi de yaralandı.

Şam bölgesinde etkin olan ve yaklaşık 7 bin militanı olan İslam Ordusu adlı örgüt daha önce de kent merkezine havan saldırıları gerçekleştirmişti.

ESAD’IN MEMLEKETİ

El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi ile eski bir El Kaide yöneticisi tarafından kurulan Ahrar’u Şam örgütü de Lazkiye kentine grad füzeleriyle saldırdı.

Saldırının kent merkezinde yerleşim yeri olan Hammam bölgesine isabet etmesi sonucu 11 kişi ölürken 40 kişi de yaralandı. Saldırı sonucu çevredeki birçok araç yanarken, saldırının olduğu yerin yakınında da bomba yüklü bir aracın patlatıldığı öğrenildi. Suriye ordusu yaşanan saldırılar nedeniyle Lazkiye kırsalında karadan ve havadan operasyon başlattı.

Türkiye’yi şikayet etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İdlib’deki Şii katliamından sorumlu tuttuğu Türkiye’yi BM’ye şikayet etti.

Esad, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’a gönderilmek üzere kaleme aldığı mektupta, ‘Teröristlerin Suriye’de gerçekleştirdiği katliamlardan Türkiye sorumludur’ dedi.  

Esad’ın Ban Ki-moon’a yolladığı mektupta, ‘Aralarında El- Nusra ve Ahrar Şam’ın da olduğu terörist gruplar, İdlib’in Kuzey Batısı’ndaki  Şii köylerini abluka altına aldılar. Buradaki binlerce sivil yemek, yakıt, su, ilaç gibi hayatlarını devam ettirecek ihtiyaçlardan mahrum bırakılmış durumda’ ifadeleri yer alıyor. Türkiye’nin, yaşanan bu katliamdan sorumluğu olduğunu savunan Esad, Suriye devletinin, sınırları içinde yaşanan terörizmle mücadele ettiğini ancak Türkiye’nin cihatçılara yardımının, önlerini tıkadığını da söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X