Samandağ’da Su Zammı Protesto Edildi

Hatay’ın Samandağ ilçesinde vatandaşlar su zammını protesto etti. Mağaracık Mahallesi muhtarı Sayım Arslan, CHP meclis üyesi Fevzi Sakallı Mağara…

Samandağ’da Su Zammı Protesto Edildi

Hatay’ın Samandağ ilçesinde vatandaşlar su zammını protesto etti. Mağaracık Mahallesi muhtarı Sayım Arslan, CHP meclis üyesi Fevzi Sakallı Mağaracık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Duman’ın da katıldığı eylemde, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından suya yapılan zammın geri çekilmesi istendi. Basın açıklamasını okuyan Fevzi Sakallı, daha önce 1 ton suyun fiyatının 80 kuruş iken bugün ise iş yerleri için KDV ve ÇTV dahil olmak üzere 8 TL’den 10 TL’ye kadar; meskenler de ise 4 TL’ye yükseldiğini belirtti. 1 ton su bedelinin 2 TL’den daha yüksek olmaması gerektiğini vurgulayan Sakallı, su zammının geri çekilmesini istediklerini kaydetti. Atık su bedelinin faturalardan kaldırılacağı sözü verilmesine rağmen atık su bedelinin faturalara yansıtıldığını belirten Sakallı, “Biz Mağaracık mahallesi sakinleri olarak kanalizasyon sistemi olmadığı için hiç bir şekilde faydalanamıyoruz. Ayrıca su parası tahsilatı 3 ayda bir toplanıp katmalı gelince mağdur oluyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X