‘Şamar oğlanına dönüştürdüler’

TÜSİAD toplantısında hükümeti eleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ”Biz oyun kurucuyuz diyorlardı. Ortadoğu’nun şamar oğlanı ülkesine dönüştürdüler bizi” dedi.

‘Şamar oğlanına dönüştürdüler’

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, ‘Siyasi Parti Liderleri ile Buluşma’ toplantılarında ağırladı.

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, burada yaptığı konuşmada, Ankara’daki terör saldırısının toplumu derinden sarstığını ifade ederken, ‘Vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve huzurun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi ve bu olayın suçlularının bir an önce ortaya çıkarılması, kamu vicdanı açısından hayati derecede önemli’ dedi. İş dünyasının reform talebini dile getiren TÜSİAD Başkanı, ‘Bugünün Türkiyesinde ve bugünkü küresel koşullarda bu reform listesinde yer alanlar için artık beklemeye tahammülümüz kalmamıştır. Seçimler sonrasında süratle hükümetin kurulması ve toplum olarak ülkenin huzurunu, güvenliğini ve refahını sağlayacak reform programlarına odaklanma ihtiyacı içindeyiz. Hem de acilen… Yeni seçilecek ve göreve gelecek parlamentodan toplumun haklı beklentisi budur. Bu görevi, bu ihtiyacı karşılayacak hükümeti kurma sorumluluğu TBMM ve siyasi partilerimizindir’ diye konuştu.

İÇİM SIZLIYOR

Toplantıda konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan satır başları ise şöyle:

”En çok ihtiyaç duyduğumuz siyasi ahlak. Norveç’te bir terör eylemi dolayısıyla Adalet Bakanı istifa ediyor. Bizde yetki var, siyasi sorumluluk yok. Hukukun üstünlüğünde medya özgürlüğü çok önemli. Politikacıların alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı var. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiye getireceğiz. Türkiye’nin dış politikasının 180 derece değişmesi lazım. 2 milyon Suriyeli’nin gelmesi başarı değildir. Biz oyun kurucuyuz diyorlardı. Ortadoğu’nun şamar oğlanı ülkesine dönüştürdüler bizi. İnanın söylerken içim sızlıyor.

ORTADOĞU GELENEĞİ

Sayın başbakana söyledim iki bakan ayrılmıyorsa siz görevden alın onları. İlk sorum şu oldu siz 3 sayın bakanın televizyonda yaptığı açıklamayı izlediniz mi dedim. İzlemediğini söyledi. İzleyin dedim, lütfen izleyin. Güvenlik açığımız yok diyor. Elinizde liste var, failleri biliyorsunuz, Ankara’ya kadar geliyorlar, bombayı patlatıyorlar, siz kendinizi sorumlu hissetmiyorsunuz. Suriye batağı Türkiye’yi buraya getirdi. Canlı bomba Ortadoğu geleneğidir. Onu kendi ülkemize taşıdık.

‘DEMİRTAŞ’I DIŞLAYAMAZSINIZ’ DEDİM

Davutoğlu ile görüşmesine ilişkin detaylar veren Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Sayın Başbakan’a HDP’yi Demirtaş’ı dışlayamazsınız dedim, 6 milyon oy almış. Büyük hırslarım yok benim, tek derdim bu ülkede herkesin huzur içinde yaşaması. Konuştuğum bir işadamı kazanıyorum ama mutlu değilim dedi’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X