Samaras’tan jest

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Edirne gezisi sırasında Pazarkule Sınır Kapısı’ndan karşı tarafa geçerek Yunanlı askerlerin yeni yılını kutlamasına, dün jestle karşılık verdi.

Samaras’tan jest

Samaras, ülkesinde 25 Ocak’ta yapılacak erken genel seçim çalışmaları için geldiği Orestiada’dan sonra partililer ile birlikte Kastanies Sınır Kapısı’nda gelerek personelin yeni yılını kutladı. Daha sonra yürüyerek Pazarkule Sınır Kapısı’na geçen Yunan Başbakanı Samaras, sınırda nöbet tutan iki Türk askerinin elini sıkıp, yeni yıllarını kutlayarak hediyeler verdi. Samaras burada kendisini karşılamaya gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı’ya çiçek verdi ve  yeni yılını kutladı. Tuğgeneral Arı da, Yunanistan Başbakanı Samaras’a porselen tabak hediye etti. 

İki ülke sınırındaki görüşmenin ardından Yunanistan Başbakanı Samaras ve beraberindeki heyet, Yunanistan tarafına geçti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X