Şampiyon karaciğer nakli bekliyor

Dünya kıtalar arası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, bir hafta önce karaciğer yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

Şampiyon karaciğer nakli bekliyor

Alınan bilgiye göre, tatil yapmak için Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Atakent Mahlallesi’ndeki yazlığına gelen Sinan Şamil Sam, 2 Ağustos’ta fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

Silifke Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine alınan Sam’ın durumu hakkında hastaneden herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

Hastaneden 2 gün önce taburcu edildiği öğrenilen Sam’ın sağlık durumunun normal olduğu kaydedildi.

 

KARACİĞER NAKLİ BEKLİYOR

 

“Boğazın Boğası” lakaplı WBC Dünya Kıtalar Arası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu unvanına sahip Sinan Şamil Sam, yaşadığı rahatsızlığın ardından yaklaşık 5 yıldır karaciğer nakli bekliyor.

 

Yakalandığı karaciğer rahatsızlığının pençesinde yaşam mücadelesi veren Sam, profesyonel boks kariyerinde 2 kez dünya, 8 kez de Avrupa şampiyonu oldu.

 

Rahatsızlığı dolayısıyla boks kariyerini de noktalamak zorunda kalan Sam, doku uyumuna rağmen kilo ve damar yapısındaki farklılıklar nedeniyle kız kardeşinin ve kuzeninin organlarından da faydalanamadı. Diğer akrabalarından da uygun organ bulunamayınca, ringlerin efsane boksörü Sam, Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek “organ” haberini bekliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X