Şampiyonlar Ligi’nde toplu sonuçlar

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2023-24 sezonunun ilk haftası 8 maçla tamamlandı. A Grubu’nda temsilcimiz Galatasaray, Kopenhag ile 2-2 berabere kalırken Bayern Münih, sahasında Manchester United’ı 4-3 yendi.

Şampiyonlar Ligi’nde toplu sonuçlar

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki 1 numaralı organizasyonunda, A, B, C ve D gruplarında maçlar oynandı.

A Grubu’nda yer alan temsilcimiz Galatasaray, sahasında ağırladığı Kopenhag karşısında 35. dakikada Mohamed Elyounoussi ve 58. dakikada Diogo Gonçalves’in golleriyle 2-0 geriye düştü.

Konuk ekip, Elias Jelert’in kırmızı kart görmesiyle 73. dakikada 10 kişi kaldı. 86. dakikada Sacha Boey ile farkı bire indiren sarı-kırmızılı takım, 88. dakikada Tete ile beraberliği yakaladı. Karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.

Galatasaray’ın da yer aldığı A Grubu mücadelesinde Bayern Münih ise sahasında Manchester United’ı ağırladı.

Alman ekibi Leroy Sane, Serge Gnabry, Harry Kane (penaltı) ve Mathys Tel’in golüyle rakibini 4-3 yendi. Manchester United’ın gollerini Rasmus Hojlund ve Casemiro (2) kaydetti.

B Grubu maçında Arsenal, Hollanda ekibi PSV’yi Bukayo Saka, Leandro Trossard, Gabriel Jesus ve Martin Odegaard’ın golleriyle 4-0 mağlup etti.

C Grubu mücadelesinde ise Real Madrid, sahasında Union Berlin’i 90+4. dakikada İngiliz yıldızı Jude Bellingham’ın attığı golle 1-0 yendi.

D Grubu’nda geçen yılın finalisti Inter, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun sakatlığı nedeniyle forma giymediği maçta Real Sociedad ile 1-1 berabere kaldı. İspanyol ekibinin Brais Mendez ile öne geçtiği karşılaşmada Inter’e puanı getiren golü Lautaro Martinez attı.

Alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu

Galatasaray – Kopenhag (Danimarka): 2-2

Bayern Münih (Almanya) – Manchester United (İngiltere): 4-3

B Grubu

Arsenal (İngiltere) – PSV Eindhoven (Hollanda): 4-0

Sevilla (İspanya) – Lens (Fransa): 1-1

C Grubu

Real Madrid (İspanya) – Union Berlin (Almanya): 1-0

Braga (Portekiz) – Napoli (İtalya): 1-2

D Grubu

Benfica (Portekiz) – Salzburg (Avusturya): 0-2

Real Sociedad (İspanya) – Inter (İtalya): 1-1

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X