Şampiyonların adresi Yıldırım!

Yıldırım Belediyesi’nin spora yaptığı yatırımlarla, Yıldırım’ı ulusal ve uluslararası organizasyonlarda temsil eden sporculardan bir Avrupa şampiyonluğu daha geldi.

Şampiyonların adresi Yıldırım!

Yunanistan’ın Halkidiki şehrinde düzenlenen 2016 Avrupa Okullar Arası Satranç Şampiyonası’nda mücadele eden Yıldırım Belediyesporlu satrançcı Safiye Öykü İnce, yeni bir Avrupa şampiyonluğunu daha Yıldırım’a kazandırdı. 2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası şampiyonu da olan Safiye Öykü İnce bir başarıya daha imza atarak 11 yaş grubunda zirvede yer aldı. Türkiye’den 65 sporcunun katıldığı şampiyonada rakiplerine hiç yenilmeden şampiyon olan Yıldırımlı sporcu, 2017’de yapılacak olan Dünya Okullar Arası Satranç Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı.

Yıldırımlı sporcuların kazandıkları başarılarla gurur duyduklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sporun çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimlerinde payı oldukça büyük. Bu amaç doğrultusunda da satranç, bireyin mantıklı düşünmesini, analiz yapmasını ve planlı yaşamasını sağlar. Bizim de öncelikli isteğimiz evlatlarımızın spor başta olmak üzere her alanda tam donanımlı yetişmeleri ve geleceğe umutla bakmalarıdır. Bundan önceki süreçte de Türkiye ve Avrupa şampiyonluklarını Yıldırım’a kazandıran sporcumuz Safiye Öykü İnce’yi elde ettiği bu zaferden dolayı kutluyor ve Dünya Şampiyonası’nda başarılar diliyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X