Şampiyonluk onların işi

İmen’den ikinci babam diye bahseden Bursaspor Kadın Voleybol takımımın başarılı liberosu Sedef Sazlıdere ile Antrenör Emin İmen, 3. kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Şampiyonluk onların işi

RECAİ UYSAL

Kadınlar Voleybol 3. Ligi’nde 24’te 24 yapıp şampiyonluğa ulaşan, sezon boyunca oynadığı maçlarda rakiplerine sadece 3 set veren Bursaspor, başarısıyla parmak ısırttı. Yıllardır yeşil beyazlı camianın beklediği şampiyonluğu Bursa’ya armağan eden Filenin Timsahları’nın başında yer alan ‘Avrupa şampiyonu apoletli’ tecrübeli antrenör Emin İmen ile ekibin başarılı liberosu Sedef Sazlıdere’nin ilginç bir hikayesi var. Antrenörlük döneminde sayısız başarıya imza atan Emin İmen Bursaspor’la da şampiyonluğa uzanarak kupa koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi. DSİ Nilüferspor, Nilüfer Belediyespor ve Büyükşehir Belediyespor’u 1. Lig’e çıkarmayı başaran tecrübeli antrenör, Bursaspor’da da ilk sezonunda 2. Lig biletini kapmayı başardı.

BU KEZ BURSASPOR’LA

Büyükşehir Belediyespor’u Bölgesel Lig’den 1. Lig’e, hatta Avrupa’nın zirvesine taşıyan İmen ile Sedef Sazlıdere’nin yolları yıllar önce Büyükşehir Belediyespor’da kesişti. İkili 2. Lig’de Büyükşehir Belediyespor’la şampiyonluk sevinci yaşarken, ardından geçtiğimiz sezon CEV Challenge Kupası’nda Avrupa şampiyonluğuna uzandılar. Başarılı ikilinin yolları bu sezon ise Bursaspor’da birleşti. Büyükşehir Belediyespor’da yakaladıkları başarıyı Bursaspor’la da tekrarlamak isteyen Emin İmen ve Sedef Sazlıdere yeşil beyazlı ekiple 3. Lig’de şampiyonluk sevinci yaşamayı başardı.

İKİNCİ BABAM

Emin İmen’i ikinci babası olarak tanımlayan Sedef Sazlıdere, “İlk kez A takıma onun sayesinde çıktım. Onun bendeki yeri apayrı. İnşallah uzun yıllar birlikte çalışırız” diyerek İmen’e olan saygısını anlatıyor. Sazlıdere’yi küçüklüğünden beri tanıdığını ifade eden İmen ise “Sedef karakteriyle herkese örnek bir sporcu. Bursa voleyboluna bugün kadar çok katkısı oldu. Bundan sonra da olacağına inanıyorum” diyerek oyuncusuna olan güvenini belirtiyor.

TEK NAMAĞLUP BİZİZ

Sezonu şampiyon olarak tamamladıkları için mutlu olduklarını belirten tecrübeli Antrenör Emin İmen, “Hedefimiz 2. Lig’di. Öncelikle bu hedef gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Sezon içinde sakatlıklar ile ilgili sıkıntı yaşadık. Sağlık ekibimize burada çok teşekkür ediyorum. Kısıtlı kadromuza rağmen bir an önce onların geri döşünüşünü sağladılar. Açıkçası şampiyonluğu bekliyordum ama yenilgisiz olacağını düşünmemiştik. Tecrübeli ve birbirini seven bir takım olduk. Bunun sonucunda da takım oyununu müsabakalara yansıttılar. 62 takım içinde tek namağlup takım olmak bizi ayrıca mutlu etti” diye konuştu.

HAYALİM 2. AVRUPA ZAFERİ

Hedeflerinin hiçbir zaman bitmeyeceğini belirten İmen, “Büyükşehir Belediyespor’da da 3. Lig’den başladık. Orada Avrupa şampiyonluğuna kadar gittik. Burada da hedefimiz aynı. 2. Lig’de de şampiyonluk için oynayacağız. Hayalim Bursa’ya ikinci bir Avrupa şampiyonluğu yaşatmak” dedi. Başarının takım olabilmekten geçtiğinin altını çizen tecrübeli antrenör şöyle devam etti: “Voleybol basit bir oyun ama zor olan basit oyunu oynayabilmek. Benim de bu konuda tecrübem var. İyi bir ekip havasıyla bunu başardık.”

BURSA VOLEYBOLU İÇİN ŞANS

Sedef Sazlıdere ile 3. kez şampiyonluk sevinci yaşadıklarını belirten Emin İmen, “Sedef’le küçüklüğünden beri birlikte çalışıyoruz. Bence Sedef, Bursa için bir şans. Voleybolu ve Bursaspor’u çok seviyor. Geçen yıl Avrupa şampiyonluğunu yaşadık. Bursa voleyboluna çok katkısı oluyor. İnşallah uzun yıllar Bursa voleboluna hizmet eder. Sedef gerçekten karakteri, oyunu, hırsı ve yardımseverleğiyle her takım için lazım. Ben onunla çalışmaktan çok mutluyum” dedi.

TARAFTARA TEŞEKKÜR

Çok fazla olumsuzluk yaşamalarına rağmen hedefe ulaştıkları için mutlu olduğunu ifade eden Sedef Sazlıdere ise “Herkes çok mutlu. Camia 2. Lig’i uzun süredir bekliyordu, bunu başardığımız için sevinçliyiz” diye konuştu. Taraftarlardan bundan sonra daha fazla destek beklediklerini ifade eden Sazlıdere, “Bursapor taraftarının büyüklüğünü konuşmaya gerek yok. Desteklerini hiç eksik etmediler. Deplasmanda da bizi yalnız bırakmadılar. İlerleyen süreçte daha fazla destek bekliyoruz” diye konuştu.

BİRBİRİMİZİ TANIYORUZ

Emin İmen ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını ve ona büyük saygı duyduğunu ifade eden Sedef Sazlıdere, İmen’i ikinci babası olarak tanımlarken, “Emin abi ile birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Ben ilk A takım deneyimimi onunla yaşadım. Buraya geldiysem onun sayesinde. Ona çok teşekkür ediyorum. Benim için onun gibi bir antrenörle çalışmak büyük şans. İnşallah uzun yıllar birlikte çalışmaya devam ederiz” dedi. Sedef, maç içerisinde zaman zaman hata yaptığında İmen’den aldığı tepkilerle ilgili ise şunları söyledi: “İnsan babasına kızamaz. O bana ne söylerse söylesin sonuna kadar haklıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X