Şampiyonluk onun işi

Hareketli Yaşam Merkezi Spor Kulübü’ne ilk ulusal altın madalyayı getiren başarılı sporcunun gözü yüksekte. Gürsulu genç tekvandocu Filiz Ögel, 46 kilo büyük bayanlar kategorisinde bütün rakiplerini yenerek zirveye çıktı. 20 yaşındaki Ögel, ‘Hedefim 2020

Şampiyonluk onun işi

Hareketli Yaşam Merkezi Spor Kulübü’nde spor yaşantısını sürdüren tekvandocu Filiz Ögel, 17-22 Ocak tarihleri arasında Alanya’da gerçekleştirilen Büyükler Tekvande Türkiye Şampiyonası’nda zirveye çıkarak önemli bir başarıya imza attı. Organizasyonda 46 kilo bayanlarda mücadele veren Ögel, altın madalyaya ulaşarak kulübüne ilk ulusal başarıyı getirdi. Ögel, 85 sporcunun yer aldığı kategoride ilk turu maç yapmadan geçti. Başarılı sporcu 2. turda rakibini 23-3 sayı nakavt, 3. turu rakibini daha maçın 3. saniyesinde yüze vurduğu ayak tekniği ile nakavt ederek geçti.

HEDEF OLİMPİYAT MADALYASI

4. turu 18-5 farkla geçmeyi bilen Ögel, çeyrek finalde 24-5’lik net skorla bronz madalyayı garantiledi. Yarıfinalde ise 24-5 galip gelen Filiz Ögel, üst üste dördüncü Türkiye Şampiyonası’nda final yaparak adını tarihe yazdırdı. Finalde normal süresi berabere biten maçı uzatma raundunda altın puan ile kazanan Ögel,  Hareketli Yaşam Merkezi Spor Kulübü’nün ilk Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Filiz Ögel’in antrenörü Ümit Kulak,  ‘Filiz çok hırçın bir çocuk olduğu için babası fazla enerjisini sporla atar düşüncesiyle 2009 yılında bize getirmişti. O günkü hırs gözlerinden okunuyordu. 8 yıldır hiç ara vermeden yürüttüğümüz fedakârca çalışmalar sonucunda bu günlere ulaştık. Şimdi 2020 olimpiyat hedefimiz var. İlimize Bursa patenli bir sporcuyla madalya getirmeyi istiyoruz” dedi.

SPONSOR DESTEĞİ BEKLİYORUZ

Hareketli Yaşam Merkezi Spor Kulübü Başkanı Uğur Kulak da olimpiyat hedefi için mücadele ederken yeterli desteği göremediklerinden yakındı. Kulak, ‘Grand Prix yani puan turnuvalarına giderek puan toplamamız gerek. Fakat AB ülkesi olmadığımız için vize ve bürokrasiyi bazen  aşamıyoruz. Tabii ki bir de bu işin maddi yönü var. Bunlar içinde yeterince sponsor desteği bulamıyoruz. Buradan amatör spora destek için herkese sesleniyoruz. Yerel yönetimlerimiz zaman zaman destek oluyorlar ama yeterli değil. 2015’te bir uluslararası maça gittik. 2016’da Sırbistan ve Fransa’ya puan toplamak için gittik. Bu yarışmalara daha çok katılabilmemiz lazım. Sadece biraz destek bekliyoruz’ diye konuştu.

 

2013 Gençler Türkiye ikincisi

2013 Balkan Şampiyonu

2015 Ümitler Türkiye Şampiyonu

2016 Büyükler Türkiye ikincisi

2017 Büyükler Türkiye Şampiyonu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X