Şampiyonun gecesi

2016 Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Kırımlı Jamala, İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda keyifli bir konsere imza attı.

Şampiyonun gecesi

Eurovision’da ‘1944’ adlı şarkısıyla birinci olan Kırımlı Tatar sanatçı Jamala, Türk müzikseverlerle buluştu. İstanbul’daki konserde İngilizce ve Türkçe şarkılar seslendiren Jamala, ‘Anavatan’ şarkısını seslendirmeden önce, ‘Biz vatanımızdan ayrı yaşamanın ne olduğunu biliyoruz. Vatanımızdan uzakta sürgüne düştük ama her zaman bildik ki, sığınacak bir anavatanımız var. Vatan için ölen şehitleri rahmetle anıyorum’ dedi.

BABA-KIZ DÜET YAPTI

Konserde Jamala’ya bir şarkısında babası Alim Jamaladinov da akerdeonuyla eşlik etti. Sevenlerine Türkçe teşekkür eden Jamala, sahnede bir kez daha Türkiye sevgisini dile getirdi. Gecede Türkçe şarkılar da söyleyen Jamala, ‘Sevdalıyım’, ‘Yarim Yarim’, ‘Ah Yandım’, ‘Dertliyim Kederliyim’ parçalarına kattığı yorumla alkışlandı. Konseri Kırım Tatar Milli Meclisi eski lideri ve Ukrayna Parlamentosu üyesi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da izledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X