Samsun’da tekne alabora oldu: 3 ölü

Gıcı Gölü’nde avcıları taşıyan teknenin alabora olması sonucu 3 kişi öldü, gölde kaybolan 4 kişinin bulunması için çalışmalar sürüyor.

Samsun’da tekne alabora oldu: 3 ölü

Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Sarıköy Mahallesi’ndeki Gıcı Gölü’nde avlanmak isteyen 7 kişi, tekneyle göle açıldı.

 

Kuvvetli fırtına nedeniyle bir süre sonra tekne alabora oldu. Çevredeki vatandaşlarca yapılan ilk müdahalede, Dursun Namlı’nın (30) cesedi gölden çıkartıldı. 

 

Deniz polisi ekiplerinin gölde yürüttüğü çalışmalarda ise kayıp kişilerden Muharrem Türkmen (37) ile Niyazi Türkmen’in (30) cesetleri dalgıçlarca bulundu. Cesetler, ambulansla Bafra Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

 

Yetkililer, teknedeki 7 kişinin avlanmak için bölgeye geldiğini, geceyi göl çevresindeki bir kulübede geçirdikten sonra sabaha karşı tekneyle göle açıldıklarını bildirdi.

 

Dalgıçlar, göldeki aramalar sırasında bir pompalı tüfek buldu. Tüfeğin, avda kullanılmak üzere teknede olduğu tahmin ediliyor.

 

“Kuş ve balık avlamak için göle açılmışlar”

 

Kayıp kişilerden Bilgin Namlı’nın dayısı Murat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknedekilerin kuş ve balık avlamak için göle açıldıklarını, dönüş yolunda teknenin alabora olduğunu söyledi.

 

Umutlu bir bekleyişi sürdürdüklerini anlatan Aydın, teknenin alabora olmasına, birkaç gündür devam eden fırtınanın neden olabileceğini kaydetti. 

 

Ekipler, gölde kaybolan Yunus Emre Erol  (20), Yunus Semiz (38), Bilgin Namlı (15) ve Mehmet Ali Semiz’i (35) arama çalışmalarını sürdürüyor.

 

Öte yandan olayın duyulmasının ardından göl kenarına gelen kaybolan kişilerin yakınlarının endişeli bekleyişleri sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X