Sana’da bayrak dalgalanmaya devam ediyor

Yemen’in başkenti Sana’da bulunan Türk Şehitliği’ndeki bayrağın kimliği belirsiz kişilerce indirildiği iddiasının ardından şehitliği görüntüleyen AA ekibi, Türk Bayrağı’nın gönderde dalgalanmaya devam ettiğini gösterdi.

Sana’da bayrak dalgalanmaya devam ediyor

Dün Yemen’de sosyal paylaşım sitesi Facebook’da yayınlanan bazı görüntülerde kimliği belirsiz kişilerin şehitliğin olduğu alana girdiği ve bayrağı indirmeye çalıştığı iddia edilmişti.

Görüntüde bayrağı gönderden indiren şahsın kimliği hakkında bilgi alınamazken, bölgedeki güvenlik güçleri şahsın ”akli dengesinin bozuk olduğunu” söyledi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türk Şehitliği’nin bekçisi Mahir eş-Şebiri, bayrağın indirildiği anda dışarıda olduğunu ve şehitliğe geldiğinde Türk Bayrağı’nı yeniden göndere çektiğini söyledi.

Başkent Sana’nın merkezinde ve eski Osmanlı Kışlasının (Bugünkü Genelkurmay Karargahı) yanında bulunan şehitlikte Türk Bayrağı Yemen bayrağı ile yan yana dalgalanmaya devam ediyor.

Yemen -Türk Şehitliği 2011 yılında resmi bir ziyaret için Yemen’e gelen dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılmıştı. Yemen’dekiTürk varlığının ve eski Osmanlı kışlalarının bulunduğu bölgede yapılan şehitlik, Yemen’in Osmanlı’ya bağlı bir ”Serhat Şehri” olduğu 400 yıl boyunca Yemen topraklarında hayatını kaybeden ”Mehmetçik”in hatırasını yaşatıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X