Sanal korsana 334 yıl hapis

Bilgisayara olan merakı nedeniyle ‘dahi çocuk’ olarak adlandırılırken, sanal dünyada korsanlıklar yapıp yakalanınca 199 yıl hapis cezası alan Onur Kopçak (26), devam eden bir başka davada 135 yıl hapis cezası daha aldı.

Sanal korsana 334 yıl hapis

Bilişim suçu işlemekten toplam 334 yıllık tarihin en ağır cezasına mahkum olan Mersinli genç, yattığı Osmaniye Cezaevi’nden mahkemeye mektup göndererek, “Astronomik hapis cezalarıyla amaçlanılan kazanımın ne olduğu muammadır. Kararı hiçbir şekilde hak etmedim. Yürürlükteki kanun maddelerinden hareketle bir çözüm üretilemeyeceğine inandığım için kararı temyiz etmiyorum” dedi. 

Mersin’de Onur Kopçak’ın da aralarında bulunduğu 11 genç, bankaların internet sitelerinin benzerlerini yapıp, bir çok müşterinin kredi kartı bilgilerini ele geçirdi. Durumu fark eden 43 müşterisinin kredi kartı bilgilerinin kopyalandığını anlayan bankanın şikayetçi olması üzerine polis, Onur Kopçak ve suç ortaklarını yakaladı. Kopçak ve arkadaşları hakkında 49 ayrı dava açıldı. Kopkaç 2013’de toplam 199 yıl 7 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, Yargıtay tarafından da onandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X