‘Sanat Sokağı’na özel çalışma

İki yıldır devam eden alt yapı çalışmaları sona eren sokaklarda yol ve kaldırım çalışmaları devam ederken, ‘sanat sokağı’ olarak anılan Mahmut Çelebi Mahallesi Hakkı Sokak’a özel olarak kırmızı ve yeşil renklerden oluşan parke taşlar döşendi.

‘Sanat Sokağı’na özel çalışma

HAYRİ ŞEN

 

İznik’te dikkat çeken bu sokak çalışması mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanırken, sokak, zeminde yapılan desenlerle farklı bir havaya büründü.

AÇIKHAVA ATÖLYESİ

Çinicilerin işyerleri önünde çalışması, gelen ziyaretçilerin çini yapımını tüm sokakta tüm ayrıntısı ile görmesi düşüncesi ile çeşitli çalışmalar yapılırken, Belediye Başkanı Osman Sargın, “Uzun süredir bu sokakla ilgili olarak yoğun bir talep geliyordu. Buradaki çinici esnafı arkadaşlarımızın çok güzel planları var. Bu sokak ilerleyen günlerde açık bir atölye olarak işlev görecek. Biz de belediye olarak elimizdeki imkanlar ile bu arkadaşlara destek olmaya çalışıyoruz.Tüm yapılanlar, İznik’i daha da yaşanılabilir hale getirmek için” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X