Sanatçı Otyam toprağa verildi

Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam Nevşehir’de toprağa verildi.

Sanatçı Otyam toprağa verildi

Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen tören için Otyam’ın cenazesi Hacı Bektaş Veli Müzesi avlusuna getirildi.

Hacı Bektaş Veli Postnişi Veliyeddin Ulusoy öncülüğünde Alevi dedesi Mehmet Turan tarafından cenaze sırlandı. Otyam’ın naaşının etrafında Semah’ın ardından, törene katılanlar Otyam için rıza verdi. Daha sonra Otyam’ın naaşı cenaze aracına alınarak vasiyeti üzerine gömüleceği Çilehane mevkisindeki İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı’na getirildi.

Buradaki törende ise Oytam için sanat ve siyaset dünyasından dostları konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından Otyam’ın naaşı sanatçılar Sümer Ezgi ve Hüseyin Turan’ın seslendirdiği “Türkülerle Gömün Beni” türküsü eşliğinde defnedildi.

Törene, Otyam’ın ailesinin yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X