Sanatı, kültürü ve sporu şehre yaymak işte bu!

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 30 Aralık Perşembe akşamı Yılbaşı Özel Konseri’ni gerçekleştirdi. Konserin ardından konuşma yapan Filarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl; 15 yıldır senfoniye sahip çıkan Bursalı sanatseverlere ve destek veren herkese teşekkür etti.

Sanatı, kültürü ve sporu şehre yaymak işte bu!

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, 30 Aralık 2021 Perşembe günü, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği yeni yıl özel konserinde valsten aryalara, özenle seçilen eserler ile yeni yılı sanatseverlerle birlikte kutladı.

Konseri Orkestra Şefi Tolga Taviş yönetirken, opera sanatçıları Soprano Nurdan Küçükekmekçi ve Tenor Ayhan Uştuk, aryalarla sanatseverlerle buluştu. Arasız gerçekleşen konserin açılışı Ruslan ve Ludmila Uvertürü ile yapıldıktan sonra vals ve polka ile devam eden orkestra, sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Türkiye’de en çok seyirciye sahip orkestra!

Filarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl gecede yaptığı konuşmada, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası’nın Türkiye’de en çok seyirciye sahip orkestra olduğunu vurgularken orkestrasına sahip çıkan seyirciye teşekkür etti. Her yeni yılda olduğu gibi bu yılbaşı konserinin de özel destekçisi olan Rekor Dokumacılık San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilüfer Kurtcan’a plaketini takdim eden Kızıl, Uludağ Premium olarak sanatın daima yanında olduklarını; bu desteklerine şehrin sanat ve kültürünün yanında sporu da eklediklerini dile getirdi. Frutti Extra Bursaspor Basketbol takımı Koçu Dušan Alimpijević’i sahneye davet eden Kızıl, takımın imzalı formasını orkestraya hediye etti. Kızıl son olarak, Bursalıların şehrin kültürüne verdiği desteği, Frutti Extra Basketbol maçlarına gelerek de sürdürmeleri için çağrıda bulundu.

Konserler ve daha fazlası için, bursasenfoni.gov.tr web sayfasını ziyaret edebilir, Senin Senfonin sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. Konser biletlerine biletinial.com adresinden, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü bilet gişesinden veya konser günü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi bilet gişesinden ulaşabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X