Sanatla terapi

Dünyada 3 merkezde, Türkiye’de sadece Yıldırım’da faaliyet gösteren Müzik Akademisi, vatandaşlara verdiği ücretsiz sanat eğitiminin yanı sıra engellilere yönelik uyguladığı eğitimlerle de hayata tutunmalarına fırsat veriyor.

Sanatla terapi

Müzik Akademisi’nde 2 senedir sürdürülen proje kapsamında bakım merkezlerinde kalan bakıma muhtaçlara, zihinsel ve bedensel engellilere sanatla terapi uyguluyor. Bu sene 52 kişinin yer aldığı guruba alanında uzman müzisyenler tarafından gitar, koro ve tiyatro eğitimleri veriliyor.

ENGELLERİ AŞAN PROJE

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayatın her alanında örnek işlere imza atmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu proje dezavantajlı gruplarımızın hayata tutunmak ve fırsat verilirse neler yapabileceklerini göstermek adına da oldukça önemli. Özellikle zihinsel, bedensel ve görme engelliler, otistik ve down sendromlu çocukların yanı sıra bakım merkezlerinde kalan bakıma muhtaç vatandaşlarımız aldıkları sanat eğitimi sayesinde dört duvar arasından çıkıyor, hayatın içerisinde yer alabiliyorlar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X