Sanayi sicil affında son gün

Sanayi siciline kayıt için tanınan süre bugün doluyor. Söz konusu işlemi yaptırmayanlar ceza ödemek zorunda kalacak.

Sanayi sicil affında son gün

Sanayi siciline kaydı olmayan işletmelere bugün akşama kadar kayıt yaptırmaları halinde idari para cezası uygulanmayacak.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, sanayi işletmelerinin üretim faaliyetlerine başladıktan sonra 2 ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne dahil olması ve her üretim yapılan yerin ayrı ayrı kaydedilmesi gerekiyor. Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne kayıt yapılan her işletme adına Sanayi Sicil Belgesi düzenleniyor, kaydı olmayan işletmeler hakkında idari para cezası uygulanıyor.

MİKRO İŞLETMEYE KOLAYLIK

Sanayi sicil belgesi almak için ilk kayıt müracaatında bulunan mikro işletme vasıflarını taşıyan sanayi işletmelerinden kapasite raporu olmayanlar için firma beyanı esas alınacak. Kayıt işlemleri, elektronik ortamda ‘https://sanayisicil.sanayi.gov.tr’ adresinden yapılacak. Veriliş tarihi itibarıyla Sanayi Sicil Belgesi’ne 2 yılda bir vize yapılacak.

1 AY İÇİNDE BİLGİ VERİLECEK

İşletmeler, faaliyetlerine son ya da ara vermeleri, yeniden üretime başlamaları ve verilen bilgilerde değişiklik olması durumunda 1 ay içinde bakanlığın il müdürlüklerine bilgi verecek. Sanayi işletmeleri, bir önceki yılla ilgili faaliyetlerinin yer aldığı yıllık işletme cetvellerini, yıl sonundan itibaren 4 ay içinde bakanlığın il müdürlüğüne teslim edecekler. Yanlış ya da eksik beyanda bulunanlar ile denetimlerde firma adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi görevli personele ibraz etmeyenlere idari para cezası uygulanacak.

PARA CEZASI UYGULANACAK

İşletmenin zamanında sanayi siciline tescil ettirilmemesi, faaliyete son ya da ara verme, yeniden üretime başlama ve değişiklik hallerinin süresinde bildirilmemesi, yıllık işletme cetvellerinin süresinde verilmemesi halinde 759 lira para cezası kesilecek. Sicil belgesinin yetkililere ibraz edilmemesi durumunda 379 lira ve istenen bilgilerin gerçeğe aykırı beyan edilmesi halinde ise bin 520 lira ceza uygulanacak. Sanayi siciline kayıt olması gerekip de kaydını yaptırmayan işletmelere, 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt olmaları halinde idari para cezası uygulanmayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X