Sanayi Sitesi’ne ilk kazma yıl sonunda

Yenişehir Subaşı Köyü yakınlarında kurulması planlanan Küçük Sanayi Sitesi’nin yıl sonunda temelinin atılması hedefleniyor. Zemin etüdü çalışmalarının tamamlandığı bölgenin tapusunun belediyeye devri bekleniyor.

Sanayi Sitesi’ne ilk kazma yıl sonunda

 GÜRHAN ADANA

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, önceki gün Yenişehir’e gelerek ilçeli yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşme yaptı. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ndeki toplantıda açıklamalar yapan Aslan, Bakanlığın şehir içlerinde kalan organize sanayi bölgelerinin şehir dışına çıkarılması konusunda çalışmaları olduğunu vurguladı.

 

Ülke genelinde toplam 10 il ve 1 ilçede bu projelere başlandığını söyleyen Aslan, bu projenin uygulanacağı ilçenin Yenişehir olduğunu anlattı. Yenişehir dışına inşa edilecek sanayi sitesi sayesinde bölgenin bu alandaki üretim kalitesi ve teknolojik düzeyi artacak. İşletme sahipleri esnaflıktan sanayiciliğe geçecek’ dedi. 

SAĞLIKLI MEKANLARDA ÜRETİM

Subaşı Mahallesi yakınlarındaki arazinin çok uygun olduğunu söyleyen Aslan, Yenişehirli sanayici ve esnafın daha sağlıklı ortamlarda bir yerde üretim yapabileceğini vurguladı.

Aslan, ‘Yenişehir ekonomisine ciddi katkıları olacak bu projeyle ilgili Bakanlığımız ile yapılacak olan tüm yazışma, girişim ve başvurularla ilgili gerekli kolaylıkları sağlıyoruz. Bu yılın sonunda projenin temelini atmayı amaçlıyoruz’ diye konuştu.

Yakın gelecekte teknoloji tabanlı üretimin hayatın doğal bir parçası haline geleceğini vurgulayan Aslan, ‘İşe sanayi sitelerinden başlamak gerekiyor. Sanayi desteklenip üretim geliştirilmelidir. Esnaflarımız artık küçük sanayici olmalıdır. Üretim tabanları değişmeli, daha fazla istihdam sağlamalı, daha geniş, sağlıklı ve modern alanlarda üretim yapılmalıdır’ dedi.

ESNAFA MODERN  İŞYERLERİ

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, yeni sanayi sitesi projesinin ilçe açısından önemine değindi. Çelik şunları kaydetti: ‘İlçemiz esnafı Bursa yolu üzerinde bir Küçük Sanayi Sitesi’yle, Çayır Mahallesi’ndeki eski Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteriyor. Esnafımız, bu sanayi sitelerinde 60 ile 300 metrekare arasında değişen büyüklüklerdeki işyerlerinde faaliyet gösteriyor. 656 dönümlük arazi üzerine kurulacak yeni sanayi sitesindeki işyerlerinin büyüklükleri 5 bin metrekareye kadar çıkabilecek’ dedi.

Bu projeyle ilgili girişimlere geçen yıl başladıklarını ifade eden Çelik, Arazinin 1/25.000 ve 1/5.000’lik imar planları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandığını söyledi.  Hazineye kayıtlı bu arazinin tapusunu belediyenin üzerine almak için gerekli çalışmaları sürdüğünü ifade eden Çelik, tapunun belediye adına çıktıktan sonra temelin atılacağını sözlerine ekledi.

 

     

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X