Sanayi sitesine ilk kazma yıl sonunda

Yenişehir’de organize sanayi sitesi yapılması planlanan arazide inceleme yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, ‘Yenişehirli sanayici ve esnaf daha nezih bir yerde çalışmalar yapabilecek’ dedi.

Sanayi sitesine ilk kazma yıl sonunda

GÜRHAN ADANA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Yenişehir’de organize sanayi sitesi yapılması planlanan arazide inceleme yaptı.  Subaşı Mahallesi yakınlarındaki arazinin çok uygun olduğunu söyleyen Asan, ‘Yenişehirli sanayi ve esnaf daha nezih bir yerde çalışmalar yapabilecek’ dedi.

Bakanlığın şehir içlerinde kalan organize sanayi bölgelerinin şehir dışına çıkarılması konusunda çalışmaları olduğunu belirten Aslan, ‘Yenişehir dışına inşa edilecek bu sanayi sitesi sayesinde, üretim kalitesi ve teknolojik düzey artacak. İşletme sahipleri esnaflıktan sanayiciliğe geçecek. Bizler Bakanlık’ta yürütülecek başvuru ve girişimleri hızlandıracağız. Bu yılın sonunda temelini atar, 2018 yılının sonunda da burada faaliyete başlatırız’ diye konuştu.

655 DÖNÜM ARAZİ

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, Valilik Toprak Koruma Kurulu’ndan onay çıktığını ifade ederek, ‘İlçede Bursa yolu üzerinde bir Küçük Sanayi Sitesi’yle, Çayır Mahallesi’nde eski Sanayi Sitesi’nde esnaflar faaliyet gösteriyor. Esnafımız, mevcut sanayi sitelerinde 60 ile 300 metrekare arasında değişen büyüklüklerdeki işyerlerinde faaliyet gösteriyor. 655 dönüm arazi üzerine kurulacak sanayi sitesinde işyerlerinin büyüklükleri 5 bin metrekareye kadar çıkabilecek’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X