Sanayi sitesini genişletmek için çalışacağız

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, esnaf temsilcileriyle biraraya geldiği toplantıda ‘Büyük Sanayi Sitesi’nin genişletilmesiyle ilgili talebe, “Biz sizler için varız, elimizden geleni yapacağız” sözleriyle cevap verdi.

Sanayi sitesini genişletmek için çalışacağız

ASLIHAN AYDIN

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Kestel Çataltepe’deki ‘Büyük Sanayi Sitesi’nin genişlemesi için çalışma yapacaklarını söyledi.

Çavuşoğlu, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından Beşevler Eğitim Merkezi’nde dün düzenlenen programda yaptığı konuşmada, güçlü Türkiye’yi temin etmenin en önemli enstrümanlarından bir tanesinin, güçlü ekonomi olduğunu kaydetti. Bunun için de güçlü sanayici ve esnafın şart olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Sanayicilerimizin, esnafımızın alternatiflerini çeşitlendirmek için her yolu, her imkanı değerlendirmeye aldık” diye konuştu. 

BURSA’YI RAHATLATACAK

Çavuşoğlu, Kestel Çataltepe’de yapımı süren, 3 bin iş yerinin olacağı BESOB Büyük Sanayi Sitesi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladı. Bursa’da 7-8 bin esnafın dağılmış durumda olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Dolayısıyla bu esnafın, şehir planlaması bakımından buraya tahliye edilmesi Bursa’ya rahatlatacak ve esnafın da işini kolaylaştıracak. Sanayi sitesini büyütmek için çalışma yapacağız. Biz sizler için varız, elimizden geleni yapacağız. Yeni sanayi sitesinin olduğu noktaya bir üniversite de yapıyoruz. Bursa Teknik Üniversitesi ile sanayi sitesinin entegre bir hal alması sadece Bursa için değil Türkiye için yeni buluşların, yeni arayışların da habercisi olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

600 KİŞİ SIRADA BEKLİYOR

BESOB Başkanı Arif Tak, Sanayi Sitesi’ndeki 3 bin dükkanın Bursa’ya yetmediğini söyledi. 3 bin 600 kişinin kayıt olduğunu dile getiren Tak, “600 kişi yedekte bekliyor. Bunun için buraya el atıp, çoğaltmak gerekiyor” dedi. Tak, 12 ayda Bursa’da 9 bin 828 dükkan açıldığını, buna karşılık 3 bin 647 işyerinin kapandığının bilgisini verdi. 

SEÇİMLERDE KADINLARA DA YER VERİN 

Arif Tak, ocak itibariyle teşkilat seçimlerinin başladığını hatırlatarak, Oda başkanlarına çağrı yaptı. Tak, “Kadınlar bizim her şeyimiz. Yönetim kurulu listelerini yaparken, kadınlara da yer verin. 16 bin civarında kadın üyemiz var. Listelerde kadınları da görmek istiyoruz” diye konuştu.

KREDİ AKIŞINDA SORUN YOK

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkan Vekili ve Bursa Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahri Şarlı, Bursalı esnafın kullandığı kredi miktarının 2017 sonuna kadar 1 milyar 129 milyon liraya ulaştığını, Türkiye genelinde ise kredi hacminin 23 milyar 600 milyon lira olduğunu söyledi. Türkiye’de 958 kooperatiften sadece 58’inin kapalı ve kredi veremediğine işaret eden Şarlı, “Bursa’da 24 kooperatiften Nilüfer, Bursa ve Yıldırım ise 100 milyonun üzerinde kredi veriyor. Bunlar bizim için iftihar vesilesi” dedi. Toplantıya Vali İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mehmet Müezzinoğlu, Efkan Ala, Emine Yavuz Gözgeç ve Bennur Karaburun ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve oda başkanları katıldı. Toplantıda, protokole BESOB tarafından İznik Çinisi tablolar hediye edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X