Sanayi üretimi rakamları açıklandı

Sanayi üretim endeksi nisanda bir önceki aya göre yüzde 1.1 azaldı. Sanayi üretimi geçen yılın nisan ayına göre yüzde 0.7 arttı.

Sanayi üretimi rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, arındırılmamış sanayi üretim endeksi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 artış gösterdi. Nisanda 126,3 olarak hesaplanan söz konusu endeks, geçen yılın aynı ayında 125,5 seviyesinde bulunuyordu.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, nisanda bir önceki aya göre madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,3 azaldı, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,8 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında, bir önceki aya göre en fazla düşüş yüzde 3,7 ile sermaye imalatında görüldü.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, söz konusu dönemde en fazla düşüş yüzde 29,6 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu azalışı yüzde 13,6 ile mobilya imalatı ve yüzde 3,8 ile motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı takip etti.

Bu alanda en yüksek artış ise yüzde 11,8 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında görüldü. Bu artışı yüzde 2,6 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı ve yüzde 2 ile içeceklerin imalatı izledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X