Sanayici 12’den vurdu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Sanayici 12’den vurdu

Buna göre, sanayi üretimi Ocak 2018’de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 artış gösterdi. bir önceki aya göre ise yüzde 0,8 düşüş gözlendi.

Öte yandan, arındırılmamış sanayi üretim endeksi, bu dönemde yüzde 12,9 yükseldi. Rakamları değerlendiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi üretiminin ocak ayında, 2011 yılından sonra en hızlı artışlarından birini gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye’de kapasite kullanım oranlarının, artık yeni yatırımların hızlanacağı seviyelere tekrar ulaştığını savunan Özlü, ”2018 yılı yatırımların da büyümede çok önemli katkı sunacağı bir dönem olacak’ dedi.

EN HIZLI ARTIŞLARDAN BİRİ

Hesaplama yöntemi değişen ve güncellenen sanayi üretim rakamlarının, ilk defa bu ay yayımlandığına değinen Özlü, ölçümlerin büyümeyi öngörmekte daha fazla yardımcı olacağını ve Türkiye’nin sanayi öncülüğünde güçlü büyümesine devam edeceğini belirtti.

Özlü, sanayi üretim rakamlarına göre 2017 yılının, 2011’den sonra en yüksek sanayi üretim artışının yakalandığı yıl olduğuna dikkati çekerek, ocak ayında da aynı şekilde sanayi üretiminin 2011’den sonra en hızlı artışlarından birini gerçekleştirdiğini aktardı.

Türk sanayisinin bu başarısında, ihracat pazarlarındaki toparlanma, tüketimleri ve yatırımları artırmak amacıyla alınan tedbirler, sanayicinin azmi ve becerisinin etkili olduğunun altını çizen Özlü, ihraç edilen malların yüzde 93’ünün imalat sanayi ürünü olduğunu göz önüne alındığında Türk sanayicisinin başarısının bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X