Sanayici heyecanla üretim reform paketini bekliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Üretim Reform Paketi’nin sanayicinin üzerindeki ağır mali yükleri azaltacağını ve yeni yatırımların önünü açacağını söyledi.

Sanayici heyecanla üretim reform paketini bekliyor

Burkay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklanan ‘Üretim Reform Paketi’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Referandumun ardından güçlenen siyasi istikrarla birlikte Türkiye’nin yeniden ekonomik reformlara odaklandığını ifade eden Burkay, ”Artık karar mekanizmasının daha hızlı işlediği, yapısal reformların hızla hayata geçirileceği yeni bir süreç başlıyor” dedi.

Bursa iş dünyası olarak paketin Meclis’ten geçmesini heyecanla beklediklerini vurgulayan Burkay, her reform ve teşvik hamlesinin iş dünyasına büyük motivasyon sağladığını kaydetti.  Başkan Burkay, ”İş dünyası olarak önümüzdeki süreçte ülkemizin ve Bursa’mızın hedeflerine büyük bir heyecanla koşacağız” diye konuştu.

EN ÇOK BURSA FAYDALANACAK

Söz konusu paketin sanayicinin maliyetlerini düşüreceğini ve yatırımları teşvik edeceğini dile getiren Burkay, 77 maddelik paketin sanayicinin merakla beklediği birçok konunun da çözülmesini sağlayacağının altını çizdi. BTSO’nun taleperi arasında yer alan OSB’lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO) kurma hakkı getirilmesi konusunun yeni pakette yer aldığına vurgu yapan Burkay, Bursa’da 21 OSB’nin bulunduğunu hatırlattı. İbrahim Burkay, ”Bu madde ile sanayici mülk edinme ve sanayi parseli alma zorunluluğundan kurtuluyor. Bu sayede sanayi parseli satın almak istemeyen işletmecilerin kiralama yapmasının önü açılacak” dedi. Yeni yatırımları teşvik edecek paketin ekonomiye güç katacağına işaret eden Burkay, şunları kaydetti: ”Ülkemizin üretim üssü olan kentimiz, bu paketten en çok faydalanacak şehirlerin başında olacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X