Sanayicilere ‘gaza basın’ çağrısı

Türkiye’nin artık büyüme trendine girdiğini ifade eden Bakan Özlü, sanayicilere ‘gaza basın’ çağrısı yaptı. Özlü, iş dünyasından yeni dönemde daha fazla yatırım ve ihracat yapmalarını istedi.

Sanayicilere ‘gaza basın’ çağrısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayinin her zaman büyümenin lokomotifi olduğunu belirterek, sanayicilerin daha fazla faaliyet göstermelerini talep etti.

Özlü, TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) 15.Olağan Genel Kurulu Toplantısı’na katıldı. Özlü, buradaki konuşmasında, OSB’lerin Türkiye’nin sanayileşmesi, kalkınması, büyümesi gibi birçok alanda önemli katkı sağladığını söyledi. Üretim Reform Paketi’nin yürürlüğe girdiğini hatırlatan Özlü, bu paketle sahadan gelen taleplerin ve isteklerin karşılandığını ifade etti. Paketin, OSB’lerin gelişmesi, büyümesi, etkinlik alanlarının artılması için gereken düzelemeleri barındırdığını vurgulan Özlü, ‘Üretim Reform Paketi neredeyse bütünüyle OSB’lerimizin önünü açan, onlara yeni ufuklar sunan bir kanun niteliği taşıyor. Üretim Reform Paketi ile ilgili uygulamalara süratle başlıyoruz. Bu cuma günü 10 şehrimizin valisini, sanayi sitesi yöneticilerini bakanlığımıza topluyoruz. Sanayi sitelerinin taşınma konusu paketin bir bölümündeydi, bununla ilgili kendileriyle ilk toplantımızı yapıp süreci başlatıyoruz. İkincil dokümanlar konusunda da Üretim Reform Paketi’nin uygulama usul ve esaslarını ağustos ayı içerisinde tamamlayacağız” dedi.

TÜRKİYE BÜYÜME TRENDİNE GİRDİ

Gerçekleştirdikleri düzenlemelerle sanayicilerin gaza basmasını arzu ettiklerini dile getiren Özlü, sanayinin Türkiye’de her zaman büyümenin lokomotifi olduğunu anlattı. Faruk Özlü, ”Türkiye artık bir büyüme trendine girdi. İlk çeyrekteki sonuçları gördük, ikinci çeyrekte de iyi sonuçlar bekliyoruz. Öncü göstergeler ikinci çeyrekte de büyüme rakamlarının iyi olacağını bize gösteriyor. Sizlerden yeni dönemde daha fazla faaliyet göstermenizi, daha fazla yatırım, ihracat yapmanızı ve sanayimizdeki kapasite kullanım oranını yükseltmenizi istiyoruz” diye konuştu.

HEDEF BİN AR-GE MERKEZİ

Ar-Ge Reform Paketi’yle, Ar-Ge merkezlerinde çalışması gereken personel sayısını 30’dan 15’e indirdiklerine işaret eden Bakan Özlü, ”Yeni bir Bakanlar Kurulu kararı daha çıkarıyoruz. Şu anda imzada. Otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren şirketlerin de Ar-Ge merkezi açmak için gerekli personel sayısını 15’e indiriyoruz. Bu, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulundan çıkacak önemli bir düzenleme” dedi. Şuan 600 civarında olan Ar-Ge ile tasarım merkezlerinin sayısını bu yıl içerisinde bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Özlü, kendi teknolojisini üreten bir sanayi arzu ettiklerini ve Ar-Ge merkezlerinin de bunun ilk aşaması olduğunu, bu konuda her türlü desteği sunacaklarını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X