Sanayicinin beklediği o yasa çıkıyor! Bursa’nın etkisi büyük…

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, taslak halindeki Elektrik Piyasasında Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla ilgili sağlanacak önemli avantajı bugünkü köşesine taşıdı…

Sanayicinin beklediği o yasa çıkıyor! Bursa’nın etkisi büyük…

Özdal, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Taslak halindeki yasanın ismi, Elektrik Piyasasında Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun.

Çok sayıda değişiklik öngören kanun taslağı hayli uzun olduğu için ben can alıcı bölümlerinden birinden, yani 5. maddeden söz edeyim:

“Bu yönetim kapsamında üretim tesisi kuracak gerçek veya tüzel kişilerin üretim tesisleri ile tüketim tesislerinin aynı dağıtım bölgesi içerisinde olması zorunludur. Ancak OSB dağıtım bölgesinde yer alan kişilerce, OSB içerisinde gerekli yer temininin sağlanmaması halinde, 5. maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında, aynı görevli tedarik şirketi bölgesi sınırları içerisinde olmak koşuluyla OSB dağıtım lisansı bölgesi dışında da üretim tesisi kurulabilir.

Bu değişiklik şu anlama geliyor:

OSB içinde faaliyet gösteren sanayiciler, bugüne kadar fabrika çatılarına ve cephelerine güneş enerji panelleri kurabiliyorken, bu yasanın yürürlüğe girmesinden sonra, araziye de güneş enerji panelleri kurabilirler.

Yasanın bu şekliyle çıkmasında Enerji Bakanlığı ve EPDK yetkilileriyle görüşen BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Enerji Konseyi üyelerinin rolünün büyük olduğunu belirtelim.

Peki taslak ne zaman yasalaşacak?

Taslak metin, EPDK aracılığıyla ilgili kurumlara görüş bildirmeleri için gönderilmişti.

Kurumlar görüşlerini 15 Mayıs’a kadar bildirdiler.

Aldığım duyumlara göre yasa önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X