Sanayide arsa sorunu çözülürse uçar gideriz

Bursa’da yeni yatırımlar açısından arsa sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Vali Küçük, ”TEKNOSAB bir çözüm getirebilir. Ayrıca OSB’lerde rant için tutulan arsalar var. Bununla ilgili önlemler alacağız. Sorun çözülürse uçar gideriz” dedi.

Sanayide arsa sorunu çözülürse uçar gideriz

Vali İzzettin Küçük, Bursa sanayisinin en önemli sorunlarından birinin arsa olduğunu belirterek, fiyatların caydırıcı düzeyde bulunduğunu vurguladı.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin 26 Ocak’ta yapılan genel kurulunun ardından Abdullah Bayrak başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, ilk ziyaretini Vali İzzettin Küçük’e gerçekleştirdi. Heykel’deki tarihi Valilik Binası’ndaki görüşmede, Bursa penceresinden kent ve ülke ekonomisi, iş dünyasının beklentileri ve gündemdeki güncel konular ele alındı. Yürüttükleri projeler hakkında Vali Küçük’e bilgi veren ve destek isteyen BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, şunları kaydetti: “Türkiye’nin ilk ve en köklü OSB’si olan Bursa Organize Sanayi Bölgemizde (BOSB) şu an 300’e yakın fabrika üretim yapmakta. Bursa’nın 13 milyar dolara yakın ihracatının 5,8 milyar doları bölgemizden gerçekleştirilmektedir. Bunun yanında Bursa OSB’deki fabrikalar 60 bine yakın istihdam sağlamakta. Şehrin aşağı yukarı en büyük firmaları bizim sanayi bölgemizde yer alıyor. 55 yıllık ciddi bir bilgi birikimine sahibiz.”

MESLEKİ OKUL VE KREŞ

Sanayicilerin en önemli sıkıntılarından nitelikli çalışan sorununa çözüm bulmak adına Bursa OSB bünyesinde bir mesleki okul kurmak istediklerini açıklayan Bayrak, “Birçok firmamızın yatırımları devam ediyor, kapasite artırıyoruz ancak yetişmiş ve yeni teknolojiyi kullanacak çalışanları bulmakta zorlanıyoruz. Maalesef meslek lisesi mezunlarımızın bile sanayide değil de AVM’lerde çalıştığını görüyoruz; üstelik daha az ücretlere karşılık. Bizim de bu duruma çözüm bulmak adına bir okul projemiz var. Projesi ve arsası hazır. Gereken kaynak yaratıldığında bu okulun temelini atmak istiyoruz” dedi. Bayrak ayrıca, sanayi bölgesinin ciddi manada bir kreş ihtiyacı olduğunu da kaydederek, bu projeyi de hızlandırmak istediklerini söyledi.

‘BİR AN ÖNCE TEMELİNİ ATALIM’

Vali İzzettin Küçük, BOSİAD’ın okul projesi ile ilgili olarak, “Madem projeniz hazır, parseliniz var mutlaka bu okulu kurun. Bu sene okulun temelini atalım. Okulun yapılması için de yakın zamanda bir toplantı düzenleyin. Ben de bu toplantıya katılmak istiyorum. Sizin en önemli ihtiyacınız yetişmiş insan kaynağı. İyi bir şey geciktirilmez, bir an önce yapalım” ifadelerini kullandı.

OSB’LERDE ARSA VAR AMA RANT İÇİN TUTULUYOR

Geçtiğimiz yıl ülke azalan ihracatın Bursa’da arttığına dikkat çeken Vali İzzettin Küçük şunları kaydetti: “Yüzde 11’lik ihracat artışı çok iyi bir rakam. Umarım bu yıl da bu artışları yakalarız. Fakat benim gördüğüm Bursa sanayisinin en önemli sorunlarından biri, arsa konusu. Arsa fiyatları çok pahalı. Sanayicinin yatırım için 10 lirası varsa 6 lirasını arsaya vermek zorunda kalıyor. Maalesef bu da çok caydırıcı bir şey. Bu yüzden bu konuyu çözmemiz lazım. Belki TEKNOSAB bu probleme bir çözüm getirebilir. Bir diğer konu da şu; OSB’lerde arsa var ama rant için tutuluyor. Bazı OSB’lerin yüzde 20’si, 30’u boş. Bununla ilgili önlemler alacağız, şu an çalışıyoruz. Eğer bu arsa konusu biraz çözülmesi uçar gideriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X