‘Sandığa gidip oyumuzu kullanmak gerekiyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan Kemal diye slogan atmak yetmiyor. Sandığa gidip oyumuzu kullanmak gerekiyor” dedi.

‘Sandığa gidip oyumuzu kullanmak gerekiyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım’daki milletvekili genel seçimi öncesi çıktığı Avrupa turunun Almanya ayağında, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Mannheim kentinde sivil toplum temsilcileriyle görüştükten sonra partilileriyle bir araya geldi. 

Rheingoldhalle adlı salonda yaklaşık 600 kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin önündeki en önemli sorunlardan birinin dış politika olduğunu, iktidara gelmeleri durumunda yeni bir dış politika izleyeceklerini kaydetti.

“Dış politika tam bir felaket. Bütün komşularımızla kavgalıyız. Bu politikanın 180 derece değişmesi lazım” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye ile kavgalıyız, neden? Mısır’la kavgalıyız, neden?  Irak’la kavgalıyız, neden? AB ile kavgalıyız, neden? Kavgadan kim karlı çıkar? Dünyanın neresinde kavga olmuşsa karlı çıkan yoktur. Ama nerede barış olmuşsa taraflar karlıdır.”

Kadınlara sandık çağrısı

Konuşması, sık sık partililerin “Başbakan Kemal” sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, espri yaparak, “Başbakan Kemal diye slogan atmak yetmiyor arkadaşlar, sandığa gitmek gerekiyor. Sandığa gidip oyumuzu kullanmak gerekiyor” dedi.

Partili kadınlardan eşlerini, çocuklarını, arkadaşlarını 1 Kasım seçimlerinde sandığa gidip oy verme konusunda ikna etmeleri çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle seslendi:

“Şimdi kadınlara şunu söylüyorum. 1 Kasım’da sandığa gideceksiniz. Eşiniz belki biraz ya boşver niye gidelim diyebilir. Bugün hava çok güzel, kahvede arkadaşlarım bekliyor, gidip oyun oynayayım diyebilirler. Onlara izin vermeyin. Onları alın, ikna edin. İkna ettiğinizde şunu yapacaksınız: Sadece kendi çocuklarınız için değil, burada yaşayan çocuklarınız için değil, Türkiye’deki çocuklar için de, oradaki anneler için de, olağanüstü güzel bir katkı yapacaksınız. Belki eşiniz dönüp size şunu söyleyebilir, ya boş ver bir oyla ne olacak, bir şey olmaz. Sakın unutmayın, bir oy altın değerindedir. Demokrasiyi ölçeceğiz 1 Kasım’da, demokrasiyi”

Konuşmasını tamamlamasının ardından partililerle selamlaşıp, gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu daha sonra Stuttgart kentine hareket etti. 23 Eylül’den bu yana İsviçre, Fransa, Belçika ve Hollanda’da temaslarda bulunan Kılıçdaroğlu, Almanya temaslarını cumartesi günü tamamladıktan sonra pazar günü Avusturya’ya geçecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X